Procestechnoloog Salt Hengelo

Fulltime, Industrial Chemicals ISC

Overijssel, Netherlands Apply Now Apply until: further notice

Responsibility

Gezocht: talent en creativiteit voor verbetering van processen bij het bekendste zoutbedrijf van Nederland
 

Samen met technologen, engineers, monteurs en operators werken aan procesoptimalisatie... Een boeiende baan die vraagt om theoretische kennis, managementcapaciteiten, innovatieve kracht én people skills.
 
Nouryon is een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën en ‘s werelds grootste verf- en coatings onderneming. Wij leveren innovatieve producten aan industrieën en consumenten overal ter wereld en werken continu aan nieuwe, duurzame oplossingen voor onze klanten. Onze Industrial Chemicals producten zijn essentieel voor de belangrijkste industrieën en dienen als basis voor ontelbare producten die ons dagelijks leven verrijken. Zo produceren onze zoutbedrijven in Nederland en Denemarken hoogwaardig elektrolysezout voor de chemische industrie, strooizout voor de verkeersveiligheid en verschillende gedroogde en gezeefde zoutspecialiteiten. Ons succes is gebaseerd op capaciteit, kwaliteit, betrouwbaarheid, kostenbeheersing, service en innovatie. De afdeling Technologie, continu bezig met verbetering van de processen en producten, is op zoek naar een creatief en resultaatgerichte chemisch-, proces- of fysisch technoloog. De afdeling Technologie werkt op de locatie Hengelo voor de Zoutfabrieken, het Zoutverwerkingsbedrijf en de Energiecentrale.
 

Wij zoeken ter versterking van de Technologische afdeling 2:
 

Proces Technologen op onze Zoutfabriek
 

Als Proces Technoloog lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van procestechnologische oplossingen om de kwaliteit én veiligheid van onze processen én producten op een steeds hoger plan te brengen. Je identificeert mogelijke verbeteringen, werkt deze uit tot concrete oplossingen en draagt bij aan de realisatie. Je werkt hierbij zowel individueel, multidisciplinair als met interne- als externe klanten. Als Proces Technoloog werk je aan strategische projecten welke typisch toegepast worden op de middel- en lange termijn. Je staat dicht bij de processen. Zo ben je zelf betrokken bij trouble shooting in overleg met de operators en maintenance engineers, wiens praktische ervaring je meeneemt in het optimalisatieproces. Belangrijke neventaken zijn risk en projectmanagement, het opzetten van projectstudies, het opzetten van verbeteringsplannen en het beoordelen van en rapporteren over de resultaten.

Vacancy data
Closing date
further notice
Vacancy number
1700054H
Organization
Continent
Europe
Country
Netherlands
State/Region/Province
Overijssel
Site
Hengelo
Business unit
Industrial Chemicals ISC
Job characteristics
Job family
Manufacturing
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Onbepaalde tijd

Job Requirements

Jouw kwaliteiten


- Opleiding chemische-, proces- of fysische technologie

- WO-niveau

- 0-10 jaar ervaring in de chemische industrie danwel engenieursbureau-achtergrond ( we hebben 2 vacatures, de een voor een junior de andere voor een meer seniore proces technoloog)

- Flexibel in communicatie op alle niveaus, van operator tot management

- Overtuigend en positief in regulier en projectoverleg

- Innovatief, conceptueel én analytisch denker

- Leiderschap in het verbeteren van veiligheidsbewustzijn en procesveiligheid

- Resultaat-, klant- en kwaliteitsgerichte teamworkerWat wij bieden
Boeiend aan deze functie is dat je veel ruimte krijgt voor je eigen innovatieve visie in teams met zowel hands-on praktijkmensen als meer abstract-theoretisch ingestelde collega's. Juist door die diversiteit kom je soms tot originele en effectieve oplossingen. Natuurlijk altijd op een gezonde theoretische basis en met scherp oog voor de QHSE-aspecten. Nouryon is een wereldwijd actief bedrijf dat talent herkent en stimuleert om zichzelf te ontplooien. Dit betekent dat je met de juiste instelling en kwaliteiten heel ver kunt komen.
 
Meer informatie?
Mocht je meer informatie willen over de functie of over het proces, dan kun je contact opnemen met Jennie Wolthuis,Talent Resourcing Partner, op jennie.wolthuis@nouryon.com of telefoonnummer + 31 (0) 6 11 73 93 27. Solliciteren kan alleen direct online middels de button bij de vacature. 

Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.
*LI-RSD 

Open positions in Manufacturing

Open until Friday 30 Nov 2018

Underhållsingenjör inom mekanik till Nouryon, Alby

Full-time, PPC Integrated Supply Chain

Alby, Sweden
Open until Friday 30 Nov 2018

Instrument-konstruktör till Nouryon

Heltid, Ethylene&SulfurDeriv_Sulfur_Derivatives

Stenungsund, Sweden
Open until Friday 30 Nov 2018

Instrumenttekniker till Nouryon

Heltid, Ethylene&SulfurDeriv_Sulfur_Derivatives

Stenungsund, Sweden
See all

Open positions in Netherlands

Open until Friday 30 Nov 2018

Global Manager Compensation & Benefits

Fulltime, Global Rewards

Amsterdam, Netherlands
Open until Friday 30 Nov 2018

HRBP Manager

Full-time, HR Industrial Chemicals & West EU

Amsterdam, Netherlands
Open until Monday 26 Nov 2018

Business & Strategy Analyst

Full-time, SC Commercial Excellence Netherlands

Amsterdam, Netherlands
See all

About Nouryon

Wij zijn wereldwijd marktleider op het gebied van essentiële chemie. Ondernemingen over de hele wereld vertrouwen op onze essentiële chemie voor de productie van dagelijkse producten als papier, kunststoffen, bouwmaterialen, levensmiddelen, farmaceutica en persoonlijke verzorgingsproducten. Door voort te bouwen op onze bijna 400-jarige geschiedenis en door de toewijding van onze 10.000 medewerkers en ons gezamenlijke inzet voor bedrijfsgroei, sterke financiële positie, veiligheid, duurzaamheid en innovatie, is een bedrijf van wereldklasse ontstaan en hebben we nauwe samenwerkingen met onze klanten opgebouwd. We zijn actief in meer dan 80 landen over de hele wereld. Ons portfolio omvat toonaangevende merken als Eka, Dissolvine, Trigonox en Berol.

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.