Discipline Engineer Automation/Instrumentation

Full-time, Industrial Chemicals

Groningen, Netherlands Apply Now Apply until: Open until further notice

Responsibility

Nouryon is op zoek naar een Discipline Engineer Automation/Instrumentation (HBO/WO) die vanuit een langetermijnvisie kan bijdragen aan de kwaliteit van de maintenance-processen en het optimaliseren van de integriteit en betrouwbaarheid van onze installaties.
 
Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. 
Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. 
Nouryon is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten. 
Binnen de maintenance-organisatie in Delfzijl Chemiepark is er behoefte aan versterking voor de functie Discipline Engineer Automation/Instrumentation. 
 
Rapporterend aan de Maintenance Engineering Manager word je medeverantwoordelijk voor de goede werking en de integriteit van de technische installaties. 
Het gaat dan met name om het ontwerp, beheer en onderhoud van automatiseringssystemen op de site, de filosofie en uitvoering van programmering en functietesten, het verbeteren op gebieden zoals cybersecurity en alarm management. 
Je zet onderhoudsprogramma’s op inclusief passende analyses en effectieve follow-up. 
Verder draag je bij aan de kwaliteit van het onderhoudswerk op de (middel)lange termijn, onder meer door studies uit te voeren naar storingsfrequentie, onderhoudskosten en –methodieken en restlevensduurbepalingen. 
Je werkt zeer nauw samen met de uitvoerings- en productieafdeling en de leverancier van de automatiseringssystemen in verband met updates en storingen.
Je signaleert kansen tot verbetering en komt met concrete initiatieven om deze te verzilveren. 
Bij dit alles houd je scherp alle aspecten op het gebied van QHSE in het oog en grijp je proactief in als je eventuele risico's signaleert. 


Je bent de technisch leider voor kleine projecten. Ook stel je engineering standaarden en richtlijnen op en/of houdt deze actueel in het 'Plantdataboek Delfzijl' en draagt deze uit. 
Je houdt de wijzigingen bij door de documentatie van de automatisering van installaties actueel te houden. 
Voor grote projecten treed je op als functioneel expert. 
Gedurende de verschillende projectfases doe je nauwkeurige reviews en evaluaties op het ontwerp inclusief verificatie op eind documentatie. 
In deze functie werk je nauw samen met de elektrotechnische dienst, productie, procestechnologie, QHSE, Finance & Control en ingenieursbureaus. 
Als functioneel expert denk je binnen projecten mee over uitgangspunten, uitvoeringspakketten, documentatie en oplevering van installaties. 
Je doel is aan het eind het project het onderhoudsplan, de reservedelen en de documentatie voor de onderhoudsfase gereed te hebben. 
Tijdens de onderhoudsfase evalueer je het effect van die plannen periodiek. Je past zo nodig de plannen aan.


Job Requirements

• HBO/WO-niveau met opleiding Meet & Regeltechniek/Proces automatisering;
• Liefst vijf of meer jaar ervaring in maintenance of reliability engineering;
• Goede analytische vaardigheden en zowel project- als people skills;
• Ruime kennis en ervaring in programmering van automatiseringssystemen zoals Valmet, Honeywell en Emerson;
• Bij voorkeur kennis van onderwerpen zoals cybersecurity en alarm management;
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en goede beheersing van de Engelse taal;
• Kritisch, risicobewust, ondernemend en goed met mensen;
• Verstand van normeringen als IEC 61508 and IEC 61511.
 
Wat kan Nouryon je bieden
Wanneer je onze waardes en ambities deelt, dan bieden we je een dynamische en uitdagende werkomgeving die je kennis, vaardigheden en enthousiasme beloont. 
Ons arbeidsvoorwaardenpakket omvat een uitstekend salaris, 46 vakantiedagen (bij fulltime dienstverband) en een aantrekkelijk bonussysteem. 
Trainings- en opleidingsmogelijkheden, en interne netwerken stellen je in staat je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.
Door middel van uitdagende projecten met gelijkgezinde collega’s help je ons de eerste keus voor klanten en medewerkers over de hele wereld te worden.


Sollicitatiegegevens
Als je vragen over de functie hebt, neem dan contact op met Jeroen Tang, Engineering Manager, op +31 (0)6 1522 7249. 
Als je vragen over het recruitment proces hebt, neem dan contact op met Sabrien Abu El Hassan, Talent Resourcing Partner via sabrien.abuelhassan@nouryon.com. 


We verwelkomen je online sollicitatie via onze website. Gebruik hiervoor de ‘apply now’ link op deze pagina.
 
Een pre-employment screening kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.


We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen. 


*LI-RSD


Vacancy data
Closing date
Open until further notice
Vacancy number
19000251
Organization
Continent
Europe
Country
Netherlands
State/Region/Province
Groningen
Site
Delfzijl
Business unit
Industrial Chemicals
Job characteristics
Job family
Engineering
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Full-time
Contract type
Permanent

Open positions in Engineering

See all

Open positions in Netherlands

See all

About Nouryon

We are a global specialty chemicals leader. Industries worldwide rely on our essential chemistry in the manufacture of everyday products such as paper, plastics, building materials, food, pharmaceuticals, and personal care items. Building on our nearly 400-year history, the dedication of our 10,000 employees, and our shared commitment to business growth, strong financial performance, safety, sustainability, and innovation, we have established a world-class business and built strong partnerships with our customers. We operate in over 80 countries around the world and our portfolio of industry-leading brands includes Eka, Dissolvine, Trigonox, and Berol.

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.