Stage Interne Communicatie

Full-time, Corporate Communications

North Holland, Netherlands Apply Now Apply until: Open until further notice

Responsibility

Ben jij op zoek naar een interessante stage in communicatie bij een internationale onderneming? Wil jij ervaren hoe het is om op het hoofdkantoor van een corporate bedrijf te werken? Is het jouw passie om creatieve, aansprekende content te creëren? Kom dan naar Nouryon, een multinational die actief is in meer dan 80 landen. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze stagiair om ons global communicatieteam te komen ondersteunen op het hoofdkantoor in Amsterdam.


Nouryon is een global chemiebedrijf, volop in beweging met vestigingen over de hele wereld.
Tijdens deze stage werk jij met de teams Internal en External Communications.
Dit team richt zich op het informeren van onze 10.000 medewerkers over de hele wereld over de strategie en de belangrijke thema’s via verschillende offline en online kanalen. Daarnaast ontwikkelen wij de boodschap en content voor externe doelgroepen via social media en traditionele media. Terwijl de wereld om ons heen verandert, verandert ook de manier waarop medewerkers, klanten, media en andere belanghebbenden zich over ons bedrijf informeren. De grenzen tussen externe en interne communicatie en public affairs vervagen langzaam en de manier waarop we communiceren met onze verschillende interne en externe belanghebbenden wordt steeds belangrijker. We werken nauw en actief samen aan communicatie-activiteiten als Integrated Communications Team.


Over jouw stage
• je zult een volwaardig lid zijn van het Integrated Communications team,  verantwoordelijk voor de coördinatie van de redactionele planning voor onze interne kanalen en voor de productie van interne content. Een deel hiervan is het beheer van onze intranet site en van een wereldwijd verspreide tweewekelijkse nieuwsbrief.
• voor het interne team zul je teksten schrijven en bewerken, je eigen verhalen creëren en hierbij in contact komen met diverse collega's van verschillende functies en business units.
• daarnaast werk je met het externe communications team aan social media content en rapportages.
• je bent verantwoordelijk voor het updaten van rapporten die onze prestatie weergeven en die ons helpen bij het continue verbeteren van de functie interne communicatie.
• je bent het coördinerende aanspreekpunt voor vertalingen van belangrijke interne berichten, waarbij je nauw samenwerkt met collega's over de hele wereld en het vertaalbureau.

 Job Requirements

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde en gedreven stagiair(e) die leergierig is, een frisse kijk op de zaken meebrengt en graag zijn of haar kans grijpt:
• je bent minstens derdejaars student(e) in een communicatie gerelateerde studie , die op zoek is naar een werkstage. Wij zijn niet in staat om een onderzoeksstage aan te bieden;
• je hebt een proactieve houding, kunt goed onder druk werken met flexibele deadlines en je kunt gemakkelijk schakelen tussen taken en verantwoordelijkheden;
• je leert graag nieuwe dingen en wilt jezelf ontwikkelen in een internationale  werkomgeving;
• een vlotte pen en goede redactionele vaardigheden zijn een must en fundamentele kennis van Photoshop is een pre;
• sterke communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels, zowel schriftelijk als mondeling;
• je bent aangemeld aan een universiteit (of Nederlandse HBO) tijdens de complete stageperiode.


Wat wij bieden
• Een spannende stage van 6 maanden (40 uur per week) in een enthousiast team vanaf 1 september 2019.
• Een passende financiële vergoeding.


Sollicitatie details
Voor extra informatie over de stage kun je contact opnemen met Caroline Tjan, Teamlead Internal Communications, caroline.tjan@nouryon.com. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je telefonisch terecht bij Femke Havarkate, Talent Resourcing Partner via +31(0)6 25194221.


Wij ontvangen graag jouw online sollicitatie via onze website. Gebruik hiervoor de link "solliciteren/ apply now" op deze pagina.


We hebben voor deze werving al onze sourcing kanalen gekozen en verzoeken vriendelijk om niet gecontacteerd te worden door reclame-, werving- en selectie- of uitzendbureaus.

*LI-RSD
 
 

Vacancy data
Closing date
Open until further notice
Vacancy number
190002CS
Organization
Continent
Europe
Country
Netherlands
State/Region/Province
North Holland
Site
Amsterdam
Business unit
Corporate Communications
Job characteristics
Job family
Communications
Hierarchy level
Entry Level
Full time/part time
Full-time
Contract type
Contract

Open positions in Netherlands

See all

About Nouryon

We are a global specialty chemicals leader. Industries worldwide rely on our essential chemistry in the manufacture of everyday products such as paper, plastics, building materials, food, pharmaceuticals, and personal care items. Building on our nearly 400-year history, the dedication of our 10,000 employees, and our shared commitment to business growth, strong financial performance, safety, sustainability, and innovation, we have established a world-class business and built strong partnerships with our customers. We operate in over 80 countries around the world and our portfolio of industry-leading brands includes Eka, Dissolvine, Trigonox, and Berol.

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.