HSE&S MANAGER

Fulltime, Ethylene & Sulfur Derivatives

Gelderland, Netherlands Apply Now Apply until: 3 Aug 2019

Responsibility

Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. Nouryon is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten. 


Nouryon CMC Arnhem 
In de Arnhemse Kleefse Waard maakt Nouryon (voormalig AkzoNobel) het natuurproduct CMC. CMC, voluit carboxymethylcellulose, kent vele en gevarieerde toepassingen denk bijv. aan verdikkingsmiddel in de voeding, als tabletspringmiddel in pillen, maar ook als ingrediënt van lijm, tandpasta of papier. De fabriek is relatief kleinschalig (70 FTE) waardoor er korte lijnen zijn en er een onderlinge verbondenheid heerst. In het Site Management Team zijn wij nu op zoek naar een HSES Manager die ons team komt versterken.


Als Health Safety Environment and Security Manager ben jij binnen deze site verantwoordelijk voor de vormgeving van het HSES beleid. Je laat je hier leiden door de bedrijfsdoelstellingen, de site doelstellingen en de ontwikkelingen op HSES gebied (bijv. wet- en regelgeving). Naast de adviserende rol in de vormgeving van het beleid ben jij ook verantwoordelijk voor de voortgang en realisatie van de HSES operationele verbeterplannen, het leiden/advies geven van/in veiligheidsstudies, diverse HSES rapportages en het onderhouden van de contacten met het bevoegd gezag. Je adviseert het MT, leidinggevenden en medewerkers op het gebied van HSES en bent ook daarin het aanspreekpunt voor de gehele organisatie.


De uitdaging binnen deze rol gaat verder dan alleen het vormgeven van het beleid. Binnen deze site en functie krijg je te maken met het besluit risico’s zware ongevallen (BRZO). Je werkt op een locatie met chemische processen en gevaarlijke stoffen. Deze stoffen kunnen giftig, corrosief, brand- en/of explosiegevaarlijk zijn. Dit resulteert in uitvoerige veiligheidsstudies, (interne) audits en BRZO inspecties. 


In deze functie rapporteer jij aan de Site Manager en heb jij 1 direct report, namelijk de HSE Advisor. Tevens ben jij onderdeel van het managementteam van de site. Er wordt niet alleen van jou verwacht de expert te zijn omtrent HSES gebied, maar ook een challenger en sparringpartner te zijn omtrent de strategie en verbeterprojecten binnen de site.


Als HSES Manager ziet jouw dag er heel divers uit. Je zult je bezighouden met projectmatige veiligheidsverbeteringen, maar ook hoe je jouw collega’s stimuleert en adviseert om veilig te werken. Daarnaast dien je ook te kijken naar (HSES) verbetermogelijkheden? Wat gaat er goed? Wat kan beter? In hoeverre wordt alles wel voldoende nageleefd.
Diverse vraagstukken die jou in jouw huidige rol niet onbekend zullen zijn.


Als HSES Manager bieden wij jou graag het volgende pakket aan:
- Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
- Bruto jaarsalaris op basis van jouw werkervaring tussen: 54.000 – 82.000;
- Vakantie- en verlofdagen: 46;
- Aantrekkelijk bonusplan;
- Uitstekende pensioenregeling
- Korting op collectieve ziektekostenverzekering.
Wij stimuleren ontwikkeling van onze collega’s d.m.v. opleiding en trainingen.

Job Requirements

Welke skills en ervaring heb jij nodig om deze functie te kunnen bekleden?
- Minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding in Process Engineering, Chemische Technologie of Chemie.
- Minimaal 5-10 jaar werkervaring in HSES consultancy/engineering 
- Kennis op Arbo en Milieu gebied en Process Safety Management.
- Gezien je binnen deze functie consignatiediensten dient te draaien, dien je binnen 45 minuten vanaf de site te wonen of bereid te zijn daarnaar toe te verhuizen.
- Competenties: pragmatisch, proactief en daadkrachtig.
Sta jij open voor een nieuwe uitdaging? Wil jij graag meer weten over de functie.
Reageer dan via www.nouryon.com/careers, referentie 190002RJ, of gebruik de sollicitatielink.
Voor meer informatie of vragen over het proces kun je terecht bij Sabrien Abu El Hassan, Talent Resourcing Partner, sabrien.abuelhassan@nouryon.com.


Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing is niet nodig, daar wij onze eigen wervingskanalen gebruiken.
*LI-RSD


Vacancy data
Closing date
3 Aug 2019
Vacancy number
190002RJ
Organization
Continent
Europe
Country
Netherlands
State/Region/Province
Gelderland
Site
Arnhem
Business unit
Ethylene & Sulfur Derivatives
Job characteristics
Job family
Health, Safety & Environment
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Onbepaalde tijd

Open positions in Health, Safety & Environment

See all

Open positions in Netherlands

See all

About Nouryon

Wij zijn wereldwijd marktleider op het gebied van essentiële chemie. Ondernemingen over de hele wereld vertrouwen op onze essentiële chemie voor de productie van dagelijkse producten als papier, kunststoffen, bouwmaterialen, levensmiddelen, farmaceutica en persoonlijke verzorgingsproducten. Door voort te bouwen op onze bijna 400-jarige geschiedenis en door de toewijding van onze 10.000 medewerkers en ons gezamenlijke inzet voor bedrijfsgroei, sterke financiële positie, veiligheid, duurzaamheid en innovatie, is een bedrijf van wereldklasse ontstaan en hebben we nauwe samenwerkingen met onze klanten opgebouwd. We zijn actief in meer dan 80 landen over de hele wereld. Ons portfolio omvat toonaangevende merken als Eka, Dissolvine, Trigonox en Berol.

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.