HSE Specialist Pekelwinning

Fulltime, Integrated Supply Chain

Overijssel, Netherlands Apply Now Apply until: Open until further notice

Responsibility

Als HSE Specialist ben je onderdeel van het HSE-team op de locatie in Hengelo.
Dit team ondersteund de organisatie op verschillende deelterreinen: de pekelwinningsactiviteiten (boorterrein), bij de pekelverwerking naar zout (zoutproductie) en bij onze zoutverwerkingsbedrijf (Salt Specialties).
Primaire focus voor deze vacature ligt op onze activiteiten in het boorterrein maar de verschuiving van aandachtsgebieden binnen het team behoort tot de mogelijkheden. 
In algemene zin speel jij een belangrijke rol op onze locatie in Hengelo en voor onze pekelwinningsactiviteiten als het gaat om de verdere verhoging van onze veiligheidsprestaties. Jij ondersteunt ons in het streven naar een optimale veiligheid van processen, installaties en handelingen om onze medewerkers een veilige werkplek te bieden, de impact van onze activiteiten op onze omgeving te minimaliseren en te voldoen aan zowel de wettelijke HSE-regels als de eigen voorschriften op dit gebied. En dit alles in een uiterst dynamische werkomgeving. 


Jouw verantwoordelijkheden
• Je bent een coach, ondersteuner en adviseur voor collega’s op alle niveaus binnen de organisatie;
• Je werkt aan de vertaling van wettelijke en interne regels naar een praktische en effectieve aanpak en adviseert hierover aan de organisatie;
• Je denkt mee in het formuleren van initiatieven voor de verbetering van onze veiligheidscultuur en veiligheidsprestaties en biedt ondersteuning bij de realisatie van deze initiatieven;
• Je bent als expert betrokken bij het opstellen van risicoanalyses en het verder verbeteren van werkprocessen; 
• Je houdt actief toezicht op veiligheid, naleving van voorschriften en wetgeving;


Over Nouryon Hengelo
Op de Nouryon locatie in Hengelo staat een van de grootste zoutproductiefabrieken ter wereld. Op het locatie terrein in Hengelo zijn 2 fabrieken gevestigd: een zoutproductiebedrijf en een zoutverwerkingsbedrijf daarnaast vinden buiten de inrichting pekelwinningsactiviteiten plaats. We kennen een breed scala van activiteiten, van zoutwinning uit de bodem, het uit pekel produceren van zout tot het verwerken van een deel van dit zout in toepassingen voor consumenten, levensmiddelen producerende bedrijven, waterontharding en diervoeders. In Hengelo werken ongeveer 350 medewerkers.

 

Job Requirements

Jouw profiel
• Je bent proactief, hebt een stevige persoonlijkheid, en hebt sterke coachende vaardigheden;
• Hoewel je voornamelijk strategisch en procesmatig werkt schuw je ook het operationele niet;
• Je bent sociaal wendbaar, met oog voor samenwerking en organisatiebelang. Daarbij ben je in staat je in je ‘klanten’ in te leven, maar hebt ook overtuigingskracht en weet hoe effectief te beïnvloeden;
• Je beschikt over een afgeronde HBO studie richting Engineering of Safety, met enkele jaren relevante ervaring;
• Je bent thuis in een mijnbouw, proces- en/of productie-omgeving;
• Je bent overtuigend in communicatie op verschillende niveaus, in Nederlands en Engels.


Ons aanbod:
Belangrijke reden om te solliciteren is de baan zelf. Echt werk waarin je je ervaring en expertise kwijt kunt. Wij bieden je de kans de diepte in te gaan en mee te werken aan de continue verbetering van de afdeling. Uiteraard bieden we een competitief salaris, meer dan 40 vakantiedagen en een aantrekkelijke bonusregeling. Daarnaast biedt Nouryon natuurlijk prima mogelijkheden voor ontwikkeling, binnen het eigen werkgebied of daarbuiten. 


Je reactie: 
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Onno Beverdam, Manager HSE & S op +31611315321. Voor meer informatie over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Femke Haverkate, Talent Resourcing Partner, op +31(0)6 25194221.
Je sollicitatie en motivatie ontvangen we graag via onze website www.nouryon.com/careers, referentie 190003XZ of gebruik de 'Solliciteer' button.


Een assessment en pre-employment screening kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.


We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.
*LI-RSD

Vacancy data
Closing date
Open until further notice
Vacancy number
190003XZ
Organization
Continent
Europe
Country
Netherlands
State/Region/Province
Overijssel
Site
Hengelo
Business unit
Integrated Supply Chain
Job characteristics
Job family
Manufacturing
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Onbepaalde tijd

Open positions in Manufacturing

See all

Open positions in Netherlands

See all

About Nouryon

Wij zijn wereldwijd marktleider op het gebied van essentiële chemie. Ondernemingen over de hele wereld vertrouwen op onze essentiële chemie voor de productie van dagelijkse producten als papier, kunststoffen, bouwmaterialen, levensmiddelen, farmaceutica en persoonlijke verzorgingsproducten. Door voort te bouwen op onze bijna 400-jarige geschiedenis en door de toewijding van onze 10.000 medewerkers en ons gezamenlijke inzet voor bedrijfsgroei, sterke financiële positie, veiligheid, duurzaamheid en innovatie, is een bedrijf van wereldklasse ontstaan en hebben we nauwe samenwerkingen met onze klanten opgebouwd. We zijn actief in meer dan 80 landen over de hele wereld. Ons portfolio omvat toonaangevende merken als Eka, Dissolvine, Trigonox en Berol.

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.