Maintenance Engineer EIA

Fulltime, Integrated Supply Chain

Arnhem, Netherlands Apply Now Apply until: 20 Jan 2022

Als Allround Maintenance Engineer EIA beschik je over een helicopterview en ben je een echte sparringpartner voor in- en externe stakeholders.  Met jouw werkervaring in de chemische industrie focus jij je niet alleen op ‘maintenance’, maar ook op ‘people safety en process safety’. Herkenbaar? Dan hebben wij een interessante uitdaging voor jou!

 

Maintenance Engineer EIA 
Fulltime, Arnhem, Nederland
Salaris per maand: 3.950 – 5.900 euro bruto

 

Jouw uitdaging als Maintenance Engineer EIA 
Als Allround Maintenance Engineer ben je verantwoordelijk voor het onderhoud aan het machinepark, gebouwen, terreinen en productie installaties wat betreft Elektro-, Instrumentatie en proces automatisering. Daarbij optimaliseer je de productie-installatie op het vakgebied EIA, zodat (ver)storingsvrije processen worden verkregen en de integrale onderhoudskosten in relatie tot de installatiebetrouwbaarheid worden verlaagd. Dit doe je door de resultaten van inspecties en bevindingen bij onderhoud te beoordelen en de uitvoerende organisatie te voorzien van passend advies en analyse voor effectieve follow-up. Daarnaast bestaan je werkzaamheden uit:


•Het bijdragen aan de kwaliteit van het onderhoudswerk op de lange termijn, onder meer door studies uit te voeren naar storingsfrequentie, onderhoudskosten en -methoden met hierbij als doel de processen steeds efficiënter te maken waarbij ‘people safety en process safety’ uiteraard centraal staat. 
•Het  signaleren van kansen tot verbetering waarbij je met concrete voorstellen komt om deze te verzilveren. 
•Het samenwerken met de praktijkmensen van de productie, procestechnologen en experts in QHSE waarbij je indirect leiding geeft aan minimaal 2 sectortechnici EI & A. In de  functie van Maintenance Engineer EIA rapporteert je aan de Maintenance Manager.

 

Nouryon Arnhem
Nouryon Performance Formulations is een van ’s werelds belangrijkste producenten van chemicaliën. Onze productenrange omvat cellulosespecialiteiten, chelaten, ethyleenamines, metaalalkylen, micronutriënten, organische peroxiden, polysulfiden, herbruikbare poederpolymeren, zoutspecialiteiten en zwavelderivaten. Deze chemicaliën vind je terug in producten die iedereen overal ter wereld gebruikt, zoals wasmiddel, vinyl, auto-onderdelen, landbouwproducten, medicijnen, voedingsmiddelen, behanglijm, plastic zakken en cosmetica. In Arnhem verzorgen wij de productie van een pakket van circa 60 typen cellulose-ethers.

 

Heb jij het in huis?
Om voor deze uitdagende functie in Arnhem in aanmerking te komen beschik je over aantoonbare werkervaring als Maintenance Engineer EIA in de (chemische) industrie, bij voorkeur binnen een BRZO bedrijf. Je krijgt energie van zowel signaleren als implementeren van verbetermogelijkheden. Kortom wij verwachten een echte continue verbetermentaliteit met daarbij uiteraard behorend een proven track record. Daarnaast ben je  een teamspeler en kun je goed denken in processtappen en weet je gemakkelijk de vertaalslag te maken naar  individuele verantwoordelijkheden van je teamleden. Ten slotte toon je  adequaat leiderschap inzake veiligheid door actief het Stop Principle toe te passen en deel te nemen  aan constructieve gesprekken met collega's en werknemers op de shopfloor met daarbij vanzelfsprekend het oog op strikte naleving van Live Saving Rules. Daarnaast beschik je over:

 

•Een HBO opleiding met als differentiatie Industriële automatisering of Electrotechniek aangevuld met Post HBO opleiding Meet-, Regel- en Besturingstechniek (MRBT).
•Minimaal 5 jaar werkervaring, in een vergelijkbare functie met daarbij  kennis van productieprocessen in proces- en/of voedingsmiddelenindustrie inclusief ervaring met Siemens S5, S7, WinCC en PCS7.
•Kennis van onderhoudsmethoden en risico-analyse technieken zoals RME, RBI, RCM, HAZOP, SIL.
•Kennis van mileu- en (voedsel) veiligheidsvoorschriften (GMP, HACCP), productietechnologie en begrotingstechnieken.
•Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels en bij voorkeur ook Duits. Tevens  uitdrukkingsvaardigheid voor het formuleren van plannen, begrotingen en rapportages.


Dit kun jij van ons verwachten
Nouryon Arnhem biedt jou werk met een grote uitdaging in een zeer dynamische omgeving. Je krijgt volop ruimte voor initiatieven en ruimte om te leren en te proberen. Je komt te werken in een informele, no-nonsense organisatie met een veiligheid gedreven cultuur. Daarbij bieden wij de volgende arbeidsvoorwaarden.


•Een vaste aanstelling met twee maanden proeftijd.
•Bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld op basis van jouw werkervaring tussen:  EUR 5.1000  en 76.000  per jaar.
•35 vakantie- en verlofdagen.
•Aantrekkelijk bonusregeling met een at targetpercentage van 8%.
•Uitstekende pensioenregeling.
•Training en ontwikkelmogelijkheden
•Lidmaatschappen van relevante Vakverenigingen

 

Wil jij bij Nouryon aan de slag als Maintenance Engineer EIA?
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marco Hoet, Recruiter, marco.hoet@nouryon.com. Jouw sollicitatie ontvangen we graag via de apply now button. 

 

Sollicitaties per email nemen we niet in behandeling. 


Een pre-employment screening kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.


We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.

Vacancy data
Closing date
20 Jan 2022
Vacancy number
N0005183
Organization
Continent
Europe
Country
Netherlands
Site
Arnhem
Business
Integrated Supply Chain
Job characteristics
Job family
Other
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Other

See all

Open positions in Netherlands

See all

About Nouryon

To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.