Planning Manager

Fulltime, Integrated Supply Chain

Bohus, Sweden Apply Now Apply until: 3 Dec 2021

Nouryon Pulp and Performance Chemicals är en ledande aktör inom teknologi för massablekning, papperskemikalier, kiselsyrasoler och expanderbara mikrosfärer. Vi erbjuder innovativa och hållbara produkter och teknologier som används av kunder för en mängd industriella ändamål. Våra 2 400 medarbetare finns i 35 länder. Pulp and Performance Chemicals är en affärsenhet inom Nouryon, som är en ledande producent av specialkemikalier på världsmarknaden.

Nouryon arbetar med standardiseringar och förbättringar vilket medför standardiserade processer över hela världen och en kontinuerlig förbättringskultur.

Site Bohus är en site med fyra separata fabriker på en tillväxtresa som nu satsar inom projekt och underhåll. Som en del i vår underhållsstrategi har vi tagit över större delen av underhållstjänsterna i egen regi och vår underhållsavdelning består nu av 36 personer. 

Vi söker dig med underhålls-, teknik- och projektkompetens som vill vara med och utveckla vår site i Bohus. Vi erbjuder givande och utmanande arbetsuppgifter i en stimulerande miljö med framtidsanda. 

Planering, förråd och stopp chef
Vill du leda en grupp och även operativt ha huvudansvar för vår Planering och förrådsavdelning?
Vill du projektleda sitens årliga TA? (Planerat underhållsstopp)
Vill du vara en förebild i vårt säkerhets- och förbättringsarbete? 
Vi söker nu en Planering, förråds och stopp chef. Teamet är delvis under uppbyggnad där du är en viktig del i att forma uppdraget och fortsätta utveckla och forma arbetsprocesserna.

Om tjänsten
Syftet med befattningen är att leda arbetsgruppen och avdelningen samt projektleda sitens årliga underhållsstopp. Som chef skall du leda och samordna alla avdelningens uppdrag så att de kan utföras på bästa möjliga sätt avseende HSE, kvalitet och effektivitet. Du har budget- och personalansvar för avdelningen.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ta fram och löpande förbättra och säkra visuella och effektiva arbetsprocesser för dina medarbetare.
 • Arbeta för att verksamheten bedrivs mot fastställda mål. 
 • Kommunicera mål, göra delmål och handlingsplaner tillsammans med egen personal och följa upp mål med personal. 
 • Coacha och utveckla personalen, se till att avdelningen levererar resultat och stödja överenskomna utvecklingsbehov hos personalen. 
 • Ansvara för att i god tid upprätta underhållsplaner utifrån de lagda planerna och  aktivitetslistor som förankras med berörda funktioner. 
 • Ansvar för sitens underhållsstopp med ca 50-75 medverkande personer.
 • Budgetansvaret för sitens TA i rollen som Turnaround leader
 • Samordning av stoppjobb och andra jobb med driften, gatekeeper, planerare/beredare på underhåll.
 • Balansera behovet av daglig effektivitet mot långsiktig planering för exempelvis underhållsstoppen genom ett strukturerat och systematiskt arbetssätt.
 • Verka för att leverantörer arbetar på ett säkert och riskmedvetet sätt där säkerhet är högt upp på Nouryons agenda. 
 • Genomföra riskanalyser, för att förebygga farliga händelser, i samband med genomförande av tillverkning och underhåll. 
 • Aktivt delta i och driva säkerhetsarbetet inom siten.
 • Aktivt delta i och driva förbättringsarbete inom underhåll och internt på siten
 • Vara med och utveckla standardiserade arbetsprocesser inom Underhåll


Vad kan vi erbjuda dig?
Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter. Du arbetar med utmanande arbetsuppgifter i en prestigelös kultur med högt engagemang. 
Genom att arbeta hos Nouryon kommer du även att hjälpa oss att nå vår vision – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.

Vem är du?
Du har en gedigen bakgrund inom underhåll samt erfarenhet av säkerhetsarbete. Du har en teknisk utbildning och bred kompetens med profilering inom el/instrument eller mek/svets.
Personlig lämplighet är mycket viktigt i denna tjänst då det ställs mycket höga krav på förmåga att planera, koordinera och kommunicera för att nå resultat. Naturligtvis är du en stark ledare som uppskattar kraften i lagarbete samt individuella prestationer. Du är säker på din egen kompetens och har en stark drivkraft att leverera resultat med en hög kvalitet samtidigt som säkerheten upprätthålls. Du har god kommunikationsförmåga och förmåga att tydligt ange riktningen samt skapa vinnande lag och bygga ditt eget nätverk. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift. 
Stämmer detta in på dig? Då ser vi fram emot din ansökan!

Ytterligare information

Detta är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Bohus. Ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. 
 
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Maintenance Manager Börje Olofsson tel 0709-577835 eller HR Business Partner, Matilda Bolin matilda.bolin@nouryon.com +46709577134

För fackliga frågor, vänligen kontakta: 
Akademikerklubben: Emma Lundin, +46 709 57 75 95  
Unionen: Helene Rosenlund, +46 31 58 77 28   
Ledarna: Sanna Backman, +46 709 57 71 03 
IF Metall: Dennis Ljunggren, +46 709 57 72 58 

Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@Nouryon.com 

Mer om företaget 
Nouryon är ett ledande globalt företag inom specialkemi. Industrier och konsumenter över hela världen förlitar sig på våra lösningar för tillverkning av oumbärliga vardagsprodukter som hygienartiklar, rengöringsprodukter, färg, jordbruksprodukter och livsmedel, läkemedel och byggmaterial. Dessutom har våra 9,700 medarbetares gemensamma engagemang för våra kunder, tillväxt, säkerhet, hållbarhet och innovation lett till en genomgående stark ekonomisk utveckling. Vi finns i fler än 80 länder runt om i världen med våra branschledande varumärken. Besök vår webbplats och följ oss @Nouryon och på LinkedIn.    

Ansökningsprocessen 
Efter ansökningstidens slut påbörjar vi urvalsprocessen.  
I vårt första urval går vi noga igenom alla ansökningar där kravprofilen jämförs med samtliga kandidater.   

Möter dina kompetenser och kvalifikationer den profil vi söker blir du inbjuden till en första telefonintervju på ca 30 minuter. Går du därefter vidare i vår urvalsprocess är nästa steg att vi bjuder in dig till ett personligt möte, en face-to-face intervju på ca 1,5 timme, tillsammans med rekryterande chef.  

Film: Nouryon your partner in essential Chemistry for a sustainable future 

Vi ser fram emot din ansökan! 
Vi vill be dig som intern sökande att ansöka med din Nouryon email för att underlätta vårt arbete i rekryteringsprocessen. 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. 
 

Vacancy data
Closing date
3 Dec 2021
Vacancy number
N0005115
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
Site
Bohus
Business
Integrated Supply Chain
Job characteristics
Job family
Other
Hierarchy level
Management
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Other

See all

Open positions in Sweden

See all
To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.