Process Engineer

Fulltime, Integrated Supply Chain

Örnsköldsvik, Sweden Apply Now Apply until: 21 Dec 2021

Vid vår enhet i Örnsköldsvik producerar Nouryon Functional Chemicals AB cellulosaderivat, en produkt som används i vattenbaserade färg- och byggmaterial. Produkten är Bermocoll, vilken fungerar som förtjockningsmedel i vattenbaserad färg eller som vattenbindande medel i bruk. Tillverkningen av cellulosaderivat är högt automatiserad och bedrivs kontinuerligt. Säkerhet, miljö och kvalitet är högt prioriterade områden och föremål för ständigt utvecklingsarbete. 

Till vår avdelning Process och Kvalitetskontroll (PQC) söker vi nu en processingenjör. Tjänsten är på heltid och rapporterar direkt till avdelningschefen. I teamet arbetar totalt fyra processingenjörer.  

Arbetsuppgifter och ansvarsområden 
Som processingenjör ansvarar du för att produktionen vid Siten i Örnsköldsvik optimeras långsiktigt och kostnadseffektivt genom en säker process. Du kommer att analysera och föreslå lösningar på komplexa problem kopplade till tillverkningsprocessen för Bermocoll. I rollen förväntas du bygga nätverk med externa och interna parter. 

I rollen ingår att: 

  • Ansvara för optimering och effektivisering 
  • Ansvara för investeringsprojekt eller del av projekt, framförallt när det gäller processdesign 
  • Ansvara för att optimera och utveckla ny teknik för tillverkning av cellulosaderivat
  • Systematiskt följa den internationella utvecklingen av ny utrustning och tillverkningsprocesser
  • Hantera utvecklingsprojekt med ansvar för tid, kostnader, kvalitet, information och organisation 


Kvalifikationer 

  • Civilingenjör i kemiteknik eller motsvarande 
  • Erfarenhet av investerings- och utvecklingsprojekt, processdesign och projektledning är meriterande. 
  • God kommunikations- och presentationsteknik 
  • God data- och systemvana
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift


För att vara aktuell för tjänsten är det av största vikt att du har ett intresse för kemi och teknik.
Som person är du trygg i dig själv, gillar ordning och reda liksom har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Vi tror att du som söker jobbet gillar att kreativt söka och lösa problem.

Då du kommer att arbeta både självständigt och i team är din samarbetsförmåga viktig och att du delar med dig av dina kunskaper till teamet.

Varför Nouryon?
Tycker du hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete är viktigt? Vill du växa tillsammans med ett företag som blickar framåt och ständigt förbättrar sitt arbetssätt? Våra medarbetare har idéer för en hållbar framtid, och drivkraft att förverkliga dem. De tror att integritet och långsiktiga relationer är nycklar till framgång. Om det stämmer in på dig, gör vi gärna plats för dina ambitioner och kan erbjuda många karriärmöjligheter. Från första dagen stöttar vi din personliga utveckling genom utmanande roller och omfattande möjligheter att lära och växa i en dynamisk, internationell och proaktiv arbetsmiljö med stor mångfald.

Ytterligare information
Detta är en tillsvidareanställning på heltid där du rapporterar till Process & Quality Control Manager och är placerad i Örnsköldsvik. 

Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Var vänlig notera att vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdatum. 

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Mikael Hörlin, Process & Quality Control Manager +4670-647 76 06
För mer information om rekryteringsprocessen eller din ansökan, vänligen kontakta Carolina Jensen Senior Recruitment Specialist, carolina.jensen@nouryon.com  

För fackliga frågor:
Unionen: Christer Wågström +46 660 753 04 
Sveriges Ingenjörer: Emma Thelander +46 660 75549
IF Metall: Kent Eriksson +46 660-753 17

Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@Nouryon.com

Mer om företaget
Nouryon är ett ledande globalt företag inom specialkemi. Industrier och konsumenter över hela världen förlitar sig på våra lösningar för tillverkning av oumbärliga vardagsprodukter som hygienartiklar, rengöringsprodukter, färg, jordbruksprodukter och livsmedel, läkemedel och byggmaterial. Dessutom har våra 9,700 medarbetares gemensamma engagemang för våra kunder, tillväxt, säkerhet, hållbarhet och innovation lett till en genomgående stark ekonomisk utveckling. Vi finns i fler än 80 länder runt om i världen med våra branschledande varumärken. Besök vår webbplats och följ oss @Nouryon och på LinkedIn.   

Vi ser fram emot din ansökan!
Vi vill be dig som intern sökande att ansöka med din Nouryon email för att underlätta vårt arbete i rekryteringsprocessen.
 
 

Vacancy data
Closing date
21 Dec 2021
Vacancy number
N0004672
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
Site
Örnsköldsvik
Business
Integrated Supply Chain
Job characteristics
Job family
Other
Hierarchy level
Management
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Other

See all

Open positions in Sweden

See all

About Nouryon

To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.