Run Plant Engineer Salt Specialties

Fulltime, Industrial Chemicals

., Netherlands Apply Now Apply until: 9 Dec 2019

Responsibility

Op de Nouryon locatie in Hengelo staat een van de grootste en meest geavanceerde zoutfabrieken ter wereld, inclusief een moderne warmtekrachtcentrale. Op duurzame wijze wordt zout gewonnen door middel van oplosmijnbouw uit zoutlagen op een diepte van 400 tot 500 meter in de Twentse bodem. Het zout wordt gezuiverd en geschikt gemaakt voor verschillenden toepassingen in de chemische industrie, voor gladheids-bestrijding, waterontharding, likstenen en voor vele soorten consumptiezout.

 

Voor deze site hebben wij een vacature voor een

 

Run Plant Engineer Salt Specialties
Hengelo, fulltime

 

In deze functie sta jij midden in de operatie en fungeer je als dé technisch expert van de plant. Als er calamiteiten zijn ben je dan ook als het eerste aanspreekpunt betrokken bij veilige bijsturing van het proces. Gezien de dynamiek van de plant is dit eerder regelmaat dan uitzondering, er wordt gewerkt in volcontinu dienst en het betreft een grote verscheidenheid aan producten: in de Salt Specialties plant worden meer dan 300 verschillende zoutspecialiteiten vervaardigd variërend van wateronthardings-producten tot likstenen voor koeien en consumptiezout voor alle grote retailers in de Benelux. Je neemt samen met jouw collega’s ook de leiding in het initiëren van verbeterprojecten waarbij je fungeert als schakel tussen je collega’s van Marketing & Sales, Productie, Planning en Maintenance. Jij zorgt voor het overzicht en weet op verschillende niveaus alle belangen mee te wegen.

 

In deze functie is het belangrijk dat je snel kan denken en acteren. Je overziet het gehele proces, kan goed analyseren en de impact van beslissingen snel overzien en op waarde schatten. Van belang is dat je stevig in je schoenen staat, je zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken en je vaker in de fabriek dan achter je bureau te vinden bent. Je communiceert makkelijk met alle lagen en disciplines in de organisatie. Tot slot ga je ook deel uit maken van het team van technologen, dat alle fabrieken op locatie ondersteunt.

 

Vaardigheden en Ervaring
• Je beschikt over een afgeronde HBO/WO opleiding Chemische Technologie, Verpakkings- of Levensmiddelentechnologie, Werktuigbouwkunde, Mechatronica of een aanverwante richting.
• Relevante werkervaring in een food (FMCG), feed of chemische omgeving kan een voordeel zijn,
• Kennis van fabricageprocessen voor food en feed producten en de daaraan verbonden eisen m.b.t. voedselveiligheid (HACCP) en GMP+.
• Enige kennis en ervaring met continue verbeteren (5S, TPM, Lean 6σ).
• Uitstekende uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als in rapportages en presentaties.

 

Je bent vooral succesvol in deze functie als je stevig in je schoenen staat en snel een goede analyse van een situatie kan maken. DIt kan een gebrek aan werkervaring compenseren. 

 

Je reactie:
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hans van Gurp, Plant Manager Salt Specialties op +316 15634028. Voor meer informatie over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Femke Haverkate, Talent Resourcing Partner, op +316 25194221.

 

Je sollicitatie en motivatie ontvangen we graag via onze website www.nouryon.com/careers, referentie 41 of gebruik de 'Solliciteer' button.

 

Een assessment en pre-employment screening kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.

 

Job Requirements

See text above

Vacancy data
Closing date
9 Dec 2019
Vacancy number
N0000041
Organization
Continent
Europe
Country
Netherlands
State/Region/Province
.
Site
Hengelo
Business unit
Industrial Chemicals
Job characteristics
Job family
Production
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Production

See all

Open positions in Netherlands

See all

About Nouryon

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.