Chemisch Analist

Fulltime, Industrial Chemicals

., Netherlands Apply Now Apply until: 9 Nov 2019

Responsibility

Chemisch analist maakt gebruik van analysetechnieken, geautomatiseerde titratiesystemen, spectrometrie en fysische meetmethoden met veel vrijheid en eigen inbreng richting klanten, sales & marketing.

 

Chemisch Analist
Fulltime, Hengelo

 

Op de Nouryon locatie in Hengelo staat een van de grootste zoutproductiefabrieken ter wereld. Op het locatie terrein in Hengelo zijn 2 fabrieken gevestigd: een zoutproductiebedrijf en een zoutverwerkingsbedrijf daarnaast vinden buiten de inrichting pekelwinningsactiviteiten plaats. We kennen een breed scala van activiteiten, van zoutwinning uit de bodem, het uit pekel produceren van zout tot het verwerken van een deel van dit zout in toepassingen voor consumenten, levensmiddelen producerende bedrijven, waterontharding en diervoeders. In Hengelo werken ongeveer 350 medewerkers. 

 

Als Chemisch Analist maak je onderdeel uit van het laboratorium en lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteitscontrole van grondstoffen, processtromen, tussenproducten en eindproducten van het bedrijf. Het laboratorium maakt daarbij gebruik van moderne en geavanceerde analysetechnieken, zoals ICP, XRF, HPLC, geautomatiseerde titratiesystemen, spectrofotometrie en diverse fysische meetmethoden. Ook de implementatie, validatie en het onderhoud van de vele procesanalyse-systemen valt onder de verantwoordelijkheid van het laboratorium. Hierbij maak jij deel uit van een team bestaande uit 10 collega’s en 2 stagiaires en rapporteer je aan het Hoofd Laboratorium.

 

Onder jouw taken en verantwoordelijkheden behoort onder andere:
•    Het verrichten van routinematige chemische en fysische analyses aan controlemonsters volgens kwaliteitsinstructies en het onderhouden van procesanalyzers in lijn met de afdelingsrichtlijnen. 
•    Het uitvoeren van handmonsternames in het productieproces.
•    Het invoeren van analytische informatie van de uitgevoerde analyses (of onderhoud) en het rapporteren van de resultaten en de kosten van de diverse verrichte werkzaamheden in het LIMS-systeem. 
•    Het aanmaken resp. bewerken van laboratoriumreagentia volgens voorschrift.
•    Het ondersteunen bij de projectmatige implementatie van nieuw ontwikkelde analysemethoden in de laboratoria of van de proces analyzers in productieprocessen.

 

Wat biedt Nouryon jou aan?
Boeiend aan deze functie is dat je breed samenwerkt met alle disciplines, vakgebieden en niveaus op de locatie en daarnaast ook contacten kunt hebben met marketing & sales en klanten, waarbij je veel ruimte krijgt voor je eigen inbreng. Als arbeidsvoorwaarden kun je onder andere het volgende verwachten:
-    Vaste arbeidsovereenkomst met een proeftijd van twee maanden;
-    Bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld) afhankelijk van jouw werkervaring tussen 34.000 en 48.000 EUR;
-    Vakantie- en verlofdagen: 44;
-    Vaste eindejaarsuitkering;
-    Lage pensioenbijdrage.
-    Mogelijkheden voor ontwikkeling, binnen het eigen werkgebied of daarbuiten. 


Welke kwaliteiten neem jij mee:
•    Minimaal MBO opleiding (laboratoriumtechniek, niveau 4), analytische chemie of vergelijkbaar.
•    Enkele jaren ervaring in het vakgebied is een pre.
•    Een duidelijke affiniteit met procesanalyse en techniek.
•    Bereidheid tot het volgen van andere vakgerichte opleidingen.
•    Toepassingskennis van MS Office (Outlook, Excel, WORD, PowerPoint).
•    Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands, waarbij je een passieve beheersing hebt van de Engelse taal.
•    Resultaatgericht, kritisch en zelfstandig.
•    Energieke en positieve teamspeler.

 

Solliciteren of meer info?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Henri Karkdijk, Hoofd Laboratorium op +31610039481. Voor meer informatie over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Sabrien Abu El Hassan, Talent Resourcing Partner, op +31(0)6 50 07 16 46. 
Je sollicitatie en motivatie ontvangen we graag via onze website www.nouryon.com/careers, referentie 235 of gebruik de 'Solliciteer' button. 

 

Een assessment en pre-employment screening kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen. 

Job Requirements

See text above

Vacancy data
Closing date
9 Nov 2019
Vacancy number
N0000235
Organization
Continent
Europe
Country
Netherlands
State/Region/Province
.
Site
Hengelo
Business unit
Industrial Chemicals
Job characteristics
Job family
Production
Hierarchy level
Entry Level
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Production

See all

Open positions in Netherlands

See all

About Nouryon

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.