Discipline Maintenance Engineer I

Fulltime, Industrial Chemicals

., Netherlands Apply Now Apply until: 1 Dec 2019

Responsibility

Nouryon is op zoek naar een Discipline Maintenance Engineer Instrumentation (HBO/WO) die vanuit een langetermijnvisie kan bijdragen aan de kwaliteit van de maintenance-processen en het optimaliseren van de integriteit en betrouwbaarheid van onze installaties.

 

Discipline Maintenance Engineer Instrumentation
Fulltime, Delfzijl 

 

Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. Nouryon is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten. 
 

Rapporterend aan de Maintenance Engineering Manager word je medeverantwoordelijk voor de goede werking en de integriteit van de technische installaties. Het gaat dan met name om het ontwerp, beheer en onderhoud van SIS/SIL beveiligingen op de site, de filosofie en beheer van instrumentatie en functietesten. Je zet onderhoudsprogramma’s op inclusief passende analyses en effectieve follow-up. Verder draag je bij aan de kwaliteit van het onderhoudswerk op de (middel)lange termijn, onder meer door studies uit te voeren naar storingsfrequentie, onderhoudskosten en –methodieken en restlevensduurbepalingen. Je werkt zeer nauw samen met de uitvoerings- en productieafdeling. Je signaleert kansen tot verbetering en komt met concrete initiatieven om deze te verzilveren. Bij dit alles houd je scherp alle aspecten op het gebied van QHSE in het oog en grijp je proactief in als je eventuele risico's signaleert. 

Je bent de technisch leider voor kleine projecten. Ook stel je engineering standaarden en richtlijnen op en/of houdt deze actueel in het 'Plantdataboek Delfzijl' en draagt deze uit. Je houdt de wijzigingen bij door de beschrijvingen van de diverse instrumentatie van installaties actueel te houden. Voor grote projecten treed je op als functioneel expert. Gedurende de verschillende projectfases doe je nauwkeurige reviews en evaluaties op het ontwerp inclusief verificatie op eind documentatie. In deze functie werk je nauw samen met de elektrotechnische dienst, productie, procestechnologie, QHSE, Finance & Control en ingenieursbureaus. Als functioneel expert denk je binnen projecten mee over uitgangspunten, uitvoeringspakketten, documentatie en oplevering van installaties. Je doel is aan het eind het project het onderhoudsplan, de reservedelen en de documentatie voor de onderhoudsfase gereed te hebben. Tijdens de onderhoudsfase evalueer je het effect van die plannen periodiek. Je past zo nodig de plannen aan.

 

Wat breng jij als Discipline Engineer Instrumentation met jou mee? 
• HBO/WO-niveau met opleiding Meet & Regeltechniek
• Liefst vijf of meer jaar ervaring in maintenance of reliability engineering met een focus op instrumentation;
• Bij voorkeur kennis van geautomatiseerde systemen als SAP en Optimizer+;
• Goede analytische vaardigheden en zowel project- als people skills;
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en goede beheersing van de Engelse taal;
• Kritisch, risicobewust, ondernemend en goed met mensen;
• Verstand van normeringen als IEC 60079-10/14/17/19, ATEX 137 (153), ATEX 95 (114).
 


This is (y)our offer!
-  
 Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met 2 maanden proeftijd;
-    Bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld op basis van jouw werkervaring tussen: 43.000 – 61.900;
-    Vakantie- en verlofdagen: 46;
-    Interessante bonus op basis van jouw prestaties & business performance;
-    Uitstekende pensioenregeling;
-    Korting op collectieve ziektekostenverzekering.
Wij stimuleren ontwikkeling van onze collega’s d.m.v. opleiding en trainingen.

 

Sollicitatiegegevens
Als je vragen over de functie hebt, neem dan contact op met Jeroen Tang, Engineering Manager, op +31 (0)6 1522 7249. Als je vragen over het recruitment proces hebt, neem dan contact op met Sabrien Abu El Hassan, Talent Resourcing Partner via sabrien.abuelhassan@nouryon.com. 

We verwelkomen je online sollicitatie via onze website. Gebruik hiervoor de ‘apply now’ link op deze pagina.
 
Een pre-employment screening kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen. 

Job Requirements

See text above

Vacancy data
Closing date
1 Dec 2019
Vacancy number
N0000275
Organization
Continent
Europe
Country
Netherlands
State/Region/Province
.
Site
Delfzijl
Business unit
Industrial Chemicals
Job characteristics
Job family
Production
Hierarchy level
Entry Level
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Production

See all

Open positions in Netherlands

See all

About Nouryon

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.