Trainee Inspecteur

Fulltime, Industrial Chemicals

., Rotterdam Botlek, Netherlands Apply Now Apply until: Open until further notice

Responsibility

Als HBO’er snel starten in een technisch veelzijdige functie en in enkele jaren doorgroeien tot dé specialist in reliability, maintenance engineering of inspectie.

 

Trainee Inspecteur
Fulltime, Delfzijl/Rotterdam Botlek/Hengelo

 

Nouryon is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten. Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. 

 

Voor de afdeling Inspection and Materials Technology op onze productielocaties Rotterdam, Delfzijl en Hengelo zijn wij nu op zoek naar leergierige HBO-ingenieurs Wtb of vergelijkbaar met affiniteit voor (en eventueel een paar jaar ervaring in) maintenance of reliability engineering voor de leer/werk-functie van trainee inspecteur.

 

Wij bieden je een uitgebreid training on the job-programma aan, waarin je in de praktijk kunt werken aan je ontwikkeling. Waar dat precies op uitloopt, hangt erg af van je persoonlijke talenten en interesses. Je zult gedurende drie jaar werkervaring op doen in de praktijk, waarbij je een focus zult krijgen op Inspectie en later de mogelijkheid krijgt om door te groeien naar maintenance. Indien je bij Inspectie blijft, krijg je de mogelijkheid om jezelf te certificeren en hierin een opleiding in te volgen. Indien jouw voorkeur er naar uitgaat om richting de maintenance engineering op te gaan, wordt er binnen de site gekeken naar de mogelijkheden, 

 

Gedurende een jaar of drie leer je veel over onder meer de nationale en internationale wetgeving voor industriële installaties, drukapparatuur en bijbehorende documentatie, risico-analyse en beveiliging, ontwerpparameters, materiaalspecificatie en -identificatie, beschermingssystemen (industriële coatings), faal- en degradatiemechanismen, (reparatie)lassen, losneembare verbindingen en standaard non-destructief onderzoek. Ook methodes als FMEA, RCA, en RCM komen voorbij, net als kwaliteitsborging conform ISO 9001, nieuwbouw- en turnaround-inspecties en veel in- en externe contacten.

 

Interessant aan dit werk is dat je voor een belangrijk deel echt actief bezig bent met de technische installaties, visueel onderzoek pleegt en ook apparatuur gaat betreden. Ook werk je nauw samen met een ervaren groep inspecteurs en onderhoudspersoneel, die jou (zeker in het begin) net zo veel leren als omgekeerd. 

 

Wat wij bieden
Dit is echt een baan voor een leergierige ingenieur die gáát voor de techniek, zich onder meer door training in de praktijk wil ontwikkelen tot allround inspecteur binnen maintenance en vervolgens wil doorgroeien tot bijvoorbeeld reliability of maintenance engineer of gecertificeerd inspecteur IVG. Natuurlijk zitten er ook administratieve aspecten aan het werk, zoals onderhoud strategieën opstellen en rapportages en projectvoorstellen maken. Je moet het vooral ook leuk vinden om in een dynamische technische omgeving het hart van onze installaties te verkennen.

 

Waar zijn wij naar op zoek?
• HBO Werktuigbouwkunde, mechanical engineering of vergelijkbaar;
• Motivatie en capaciteiten om zich te ontwikkelen in de techniek;
• Hands-on, eigenwijs, flexibel, maar ook kritisch op het eigen functioneren;
• Open voor nieuwe inzichten van ervaren collega’s op elk niveau;
• Bereid om een opleiding te volgen;
• Goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

 

Jouw reactie
Voor meer informatie neem dan contact op met Sabrien Abu El Hassan, Talent Resourcing Partner, sabrien.abuelhassan@nouryon.com, 06 50 07 16 46. 
Interesse? Reageer dan via de apply button. 

 

Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.

Vacancy data
Closing date
Open until further notice
Vacancy number
N0000371
Organization
Continent
Europe
Country
Netherlands
State/Region/Province
.
Site
Rotterdam Botlek
Business unit
Industrial Chemicals
Job characteristics
Job family
Production
Hierarchy level
Entry Level
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Production

See all

Open positions in Netherlands

See all

About Nouryon

To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.