Procestechnoloog

Fulltime, Industrial Chemicals

Delfzijl, Netherlands Apply Now Apply until: 7 Feb 2021

Je volgende stap als Procestechnoloog in een uitdagende productieomgeving waarbij jij met jouw kennis en ervaring op het gebied van  procestechnologie en procesveiligheid een bijdrage levert aan het beheersen en verbeteren van het productieproces.
Wegens uitbreiding van de afdeling Technologie zijn we op het Chemiepark in Delfzijl op zoek naar een nieuwe collega bij Delamine, een Joint Venture bedrijf van Nouryon en Tosoh Corporation. 


Procestechnoloog
Fulltime, Delfzijl 
 €3550- €5800 euro bruto per maand

 

Jouw uitdaging
Het Delamine proces kenmerkt zich in een grote diversiteit van unit operations en een vergaande integratie van energiestromen. Een complexe fabriek die volop in beweging is om te voldoen aan de ontwikkelingen in de markt en de steeds stringentere normen op het gebied van carbon-footprint en impact op het milieu. 
Als procestechnoloog maak je deel uit van de technologieafdeling. De afdeling initieert projecten op het gebied van productiecapaciteit, energieverbruik en rendement. Daarnaast wordt ondersteuning geleverd aan de productieorganisatie bij het oplossen van problemen. Last but not least is er een leidende rol in het borgen en verbeteren van procesveiligheid.

 

Taken en verantwoordelijkheden
•    Projecten: Initiëren van verbeterplannen en deelnemen aan investeringsprojecten van voorstudie en ontwerpberekeningen tot Commissioning & Start-Up.
•    Procesontwikkeling: Verantwoordelijk voor opstellen, uitvoeren en rapporteren van bedrijfsproeven.
•    Veiligheid: Leiden van HAZOP studies voor proceswijzigingen, deelname aan periodieke HAZOP studies.
•    Productie: Deelname aan dagelijks TPM-overleg (Technologie-Productie-Maintenance) en bijdrage leveren aan trouble-shooting. Vraagbaak voor andere vakdisciplines.
•    Compliance: Toetsen van verbetervoorstellen aan wet- en regelgeving (bijvoorbeeld BRZO, PED, ATEX).
Om deze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk samen te werken in multidisciplinaire projectteams met productiemedewerker, de onderhoudsafdeling, HSE-specialisten, E&I-engineers, de control technoloog en het bedrijfslaboratorium. Buiten Delamine zijn er contacten met overheidsinstanties, leveranciers, contractors, ingenieursbureaus en R&D.

 

Dit kun jij van ons verwachten
We bieden  je een uitdagende werkomgeving die je kennis, vaardigheden en enthousiasme beloont en een mooi arbeidsvoorwaardelijk pakket:
•    Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij Nouryon.
•    Marktconform salaris afhankelijk van kennis en ervaring (Nouryon CAO schaal MM1-MM3).
•    35 vakantie- en verlofdagen.
•    Een bonusregeling.
•    Deelname aan bedrijfspensioenfonds.
•    Mogelijkheid tot het volgen van vakgerichte opleidingen en ruimte voor trainingen voor persoonlijke ontwikkeling.


Delamine Delfzijl
Delamine bv in Delfzijl is een wereldspeler in de productie van met name de hogere ethyleenaminen. Onze afzetmarkt is wereldwijd bij chemische bedrijven die onze producten verwerken in hoogwaardige toepassingen in de sectoren farmacie, wegenbouw, coatings, motorolie, speciale kunststoffen, wasverzachters en papier. Zie ook www.delamine.com 
Delamine heeft in Delfzijl ongeveer 100 medewerkers. De relatief kleine organisatie kenmerkt zich door flexibel in te spelen op veranderende omstandigheden. 
De Procestechnoloog functie is ter uitbreiding binnen de afdeling Technologie. Het team bestaat uit 4 collega technologen, een besturingstechnoloog en 5 collega’s binnen het kwaliteitslaboratorium. Het is een hechte club die goed op elkaar ingespeeld is. De lijntjes zijn kort en iedereen staat open voor nieuwe ideeën om continu te blijven verbeteren. In de functie zal je rapporteren aan de Technology Manager.

 

Heb jij de kwaliteiten in huis?
Voor deze functie zijn we op zoek naar een gedreven Procestechnoloog die de link weet te leggen tussen de theorie en de vaak weerbarstige praktijk. Iemand die gedijt in een omgeving waar ruimte is voor eigen initiatief en het leuk vindt om als kennisdrager te functioneren in een multidisciplinaire omgeving.
Verder vragen we een:
•    Afgeronde WO-studie Chemische Technologie, bij voorkeur aangevuld met 3-5 jaar ervaring.
•    Kennis van modelleren en Aspen Plus.
•    Ervaring met HAZOP methode.
•    Beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
•    Een enthousiaste en creatieve teamspeler.
•    Planmatig en gestructureerd kunnen werken is voor deze functie een must.

 

Meer informatie en solliciteren!
Wil jij bij Delamine aan de slag als Procestechnoloog en herken je jezelf in bovenstaande, dan zien we je sollicitatie (cv en motivatie) graag tegemoet!
Als je vragen over het recruitment proces hebt, neem dan contact op met Anne Marte van der Vossen, Talent Resourcing Partner, 06 31978686, annemarte.vandervossen@nouryon.com
We verwelkomen je online sollicitatie met motivatie via onze website. Gebruik hiervoor de ‘apply now’ link op deze pagina.


Een pre-employment screening kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.
We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.

 

Vacancy data
Closing date
7 Feb 2021
Vacancy number
N0002968
Organization
Continent
Europe
Country
Netherlands
Site
Delfzijl
Business
Industrial Chemicals
Job characteristics
Job family
Other
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Other

See all

Open positions in Netherlands

See all
To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.