Maintenance Engineer Electrical & Automation

Fulltime, Integrated Supply Chain

Hengelo, Netherlands Apply Now Apply until: 25 Apr 2021

Ben jij een Electrical of Automation Engineer met een HBO of universitair diploma en relevante aantoonbare werkervaring op gebied van elektrotechniek en/of industriële automatisering? Heb jij ook ervaring met projecten? Bij de Salt Specialties plant in Hengelo staan wij voor mooie uitdagingen. Er valt veel te verbeteren en vernieuwen. Indien jou dit aanspreekt, dan hebben wij de perfecte rol voor jou.

 

Maintenance Engineer Electrical & Automation
Fulltime, Hengelo
Bruto jaarsalaris: 46.000- 65.000 euro

 

Jouw uitdaging als Maintenance Engineer Electrical & Automation
Als Maintenance Engineer Electrical & Automation ben je medeverantwoordelijk voor de goede werking en de integriteit van de technische installaties bij Salt Specialties. Het gaat met name om het ontwerp, beheer en onderhoud van elektrische- en automatiseringssystemen.

 

Je verantwoordelijkheden omvatten onder meer:
• Verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van alle elektrische- en automatiseringsinstallaties.
• Structureert informatiesystemen m.b.t. een specifiek expertisegebied (b.v. NEN; Europese Richtlijn, Berekeningen, Procesautomatisering).
• Uitvoeren van programmering en functietesten, het realiseren van verbeteringen op gebieden als cybersecurity en alarm management.
• Opzetten van onderhoudsprogramma’s, inclusief passende analyses en effectieve follow-up.
• Bijdragen aan de kwaliteit van het onderhoudswerk op de (middel)lange termijn, onder meer door studies uit te voeren naar storingsfrequentie, onderhoudskosten, onderhoudsmethodieken en restlevensduurbepaling.
• Samen met de leveranciers er voor zorgen dat systemen die inmiddels het label “obsolete” dragen een update of vervanging ondergaan.
• Uitvoeren van storingsanalyses in samenwerken met de uitvoerings- en productieafdelingen en/of leveranciers van de diverse systemen met als doel het verminderen van het aantal storingen.
• Signaleren van kansen om tot verbeteringen te komen. Je komt met concrete initiatieven om deze te verzilveren. Bij dit alles houd je scherp alle aspecten op het gebied van QHSE in het oog en grijp je proactief in als je eventuele risico’s signaleert.
• Leveren van input voor investeringsplannen

 

Salt Specialties in Hengelo
Op de Nouryon locatie in Hengelo staat een van de grootste zoutspecialiteitenfabrieken ter wereld: de Salt Specialties plant (toekomstig onderdeel van Groupe Salins*). In onze fabriek worden meer dan 300 verschillende zoutspecialiteiten geproduceerd voor de segmenten Voeding, Detailhandel, Waterbehandeling, Landbouw en Diervoeder. Deze producten worden onder onze sterke merknamen verkocht en zijn ook in ieders huishouden te vinden, zoals JOZO, Broxo en Broxomatic.
Groupe Salins is al meer dan 150 jaar een grote speler op de Europese zoutmarkt en heeft productielocaties in Spanje, Frankrijk, Italië, Portugal en meerdere Afrikaanse landen. Nu komen daar dus bedrijven in Zweden, Denemarken en Nederland bij.

 


Wat breng jij als Maintenance Engineer Electrical & Automation mee?
Om in aanmerking te komen voor deze uitdagende functie heb je minimaal een aantal jaar aantoonbare werkervaring in een industriële omgeving. Je beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding Electrial Engineering, Industriële Automatisering, Elektrotechniek of b.v. Technische Natuurkunde. Je hebt goede analytische vaardigheden en ook projectmanagement ervaring. Je kunt zelfstandig werken, maar bent ook een echte team player.


 
Daarnaast beschik je over:
• Ruime kennis en ervaring in elektrotechniek en automatiseringssystemen;
• Kennis van elektrotechnische Richtlijnen en Normen;
• Kennis van PLC systemen (idealiter met Siemens S5, S7, Tia Portal, PCS7);
• Kennis van MES functionaliteit (b.v. Simatic-IT) en functionaliteit van industriële computers;
• Kennis van industriële netwerken (Profibus, Profinet, Ethernet, ASI-bus, Modbus);
• Kennis van DCS-systemen;
• Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en goede beheersing van de Engelse taal;

 

Ons aanbod
• Vast contract met twee maanden proeftijd.
• Uitstekend bruto jaarsalaris, op basis van jouw werkervaring tussen 46.000 – 65.000 euro
• 35 vakantie- en verlofdagen;
• Interessante bonusregeling;
• Uitstekende pensioenregeling

 

Wij stimuleren ontwikkeling van onze collega’s d.m.v. opleiding en trainingen. Trainings- en opleidingsmogelijkheden, en interne netwerken stellen je in staat je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. En door middel van uitdagende projecten met gelijkgezinde collega’s help je ons de eerste keus voor klanten en medewerkers over de hele wereld te worden.

 

Sollicitatiegegevens
Als je vragen over het recruitment proces hebt, neem dan contact op met Rob Sanders, Recruiter: rob.r.sanders@nouryon.com.

 

We verwelkomen je online sollicitatie via onze website. Gebruik hiervoor de ‘apply now’ link op deze pagina.

 

Een pre-employment screening kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.

Vacancy data
Closing date
25 Apr 2021
Vacancy number
N0003094
Organization
Continent
Europe
Country
Netherlands
Site
Hengelo
Business
Integrated Supply Chain
Job characteristics
Job family
Other
Hierarchy level
Entry Level
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Other

See all

Open positions in Netherlands

See all

About Nouryon

To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.