Payroll Specialist

Fulltime, Human Resources

Arnhem, Netherlands Apply Now Apply until: 27 Apr 2021

Als HR Specialist Payroll ben jij de aanjager als het gaat om het verder professionaliseren en versimpelen van onze payroll processen. Met jouw kritische blik verbeter je onze huidige processen zodat we tijdig en proactief inspelen op nieuwe of gewijzigde arbeidsvoorwaarden, wetswijzigingen en ontwikkelingen in onze bedrijfsvoering. Je wordt na een gedegen inwerktraject verantwoordelijk voor de salarisadministratie voor onze medewerkers in Nederland binnen Nobian, waarbij geen werkdag hetzelfde is.

Payroll Specialist
Fulltime, Arnhem / Amersfoort
Salaris: 3.500 - 5.100 euro bruto per maand

Jouw uitdaging als Payroll Specialist
Je bent verantwoordelijk voor het maandelijkse payroll controle proces. Daarmee zorg je voor het betalen van de juiste salarissen aan onze medewerkers en natuurlijk ook de afdrachten aan instanties als de belastingdienst en het pensioenfonds. Je doet dat conform onze gestandaardiseerde processen waardoor de kwaliteit wordt gewaarborgd. Natuurlijk blijf je kritisch op deze processen en probeer je het iedere maand weer beter te doen. Je rapporteert aan de HR Operations & Recruitment Manager en werkt nauw samen met je HR collega’s op de kantoren en op de fabrieken. Je overige taken zijn onder andere:
•    Je hebt een nauwe samenwerking met onze Vendor ADP en zorgt voor de juiste aansturing van en afstemming met alle relevante partijen in het proces.
•    Je bent actief betrokken bij het verwerken van wijzigingen in de organisatie, beleid/wetgeving of systemen in het payroll proces.
•    Je vertaalt de impact hiervan naar een correcte inrichting in het systeem.

Nobian (Nouryon Industrial Chemicals)
Nobian is de Europese leider in de productie van zout, chlooralkali en chloormethanen, welke essentieel zijn voor de productie van ontsmettingsmiddelen, duurzame lichtgewicht kunststoffen, aluminium, farmaceutica en andere producten. Nobian is een fully owned company van Nouryon, waarbij in de komende maanden een verzelfstandiging van Nobian gaat plaats vinden. Het hoofkantoor is gevestigd in Amersfoort met fabrieken in Nederland, Duitsland en Denemarken en in totaal zo’n 1.700 werknemers. In verband met de verdere verzelfstandiging van Nobian is de HR afdeling van Nouryon in transitie. Er wordt een nieuw team gevormd voor de Nobian organisatie, wat je alle ruimte geeft om mee te bouwen aan dit nieuwe team van HR professionals.

Heb jij het in huis?
Je bent een ervaren professional die begrijpt wat er nodig is voor het draaien van een complexe payroll, bij voorkeur in een SAP omgeving. Verder beweeg je je als een vis in het water in een veranderende organisatie en vindt het leuk om mee te bouwen aan een nieuw bedrijf. Tot slot herken je je ook in de volgende punten:
•    Je beschikt over HBO werk- en denkniveau met verdiepende opleidingen in het salarisvak;
•    Je hebt ervaring en vooral veel plezier in bijdragen aan constante verandering en verbetering van onze processen,  bij voorkeur met een Lean Green Belt certificering;
•    Je communiceert soepel met relevante interne- en externe stakeholders;
•    Je beheerst naast het Nederlands de Engelse taal in woord en geschrift.

Dit kun jij van ons verwachten
We bieden je een interessante en verantwoordelijke job waarin je volop inhoudelijke uitdagingen hebt. Naast je verantwoordelijkheid voor het maandelijkse proces kun je deelnemen aan interessante projecten en krijg je de mogelijkheid om jezelf als een expert verder te ontwikkelen. Ook bieden wij jou de volgende arbeidsvoorwaarden:
•    Een tijdelijk contract (1 jaar) met uitzicht op vast;
•    Bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld op basis van jouw werkervaring: 46.000 – 65.750 per jaar;
•    35 vakantiedagen;
•    Aantrekkelijk bonusregeling met een at targetpercentage van 8%;
•    Uitstekende pensioenregeling.

Wil jij bij Nouryon aan de slag als Payroll Specialist?
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Sabrien Abu El Hassan, Recruiter, sabrien.abuelhassan@nouryon.com. Jouw sollicitatie ontvangen we graag via de apply now button.

Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure. Voor deze functie dien je een VOG te kunnen overleggen.

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.

Vacancy data
Closing date
27 Apr 2021
Vacancy number
N0003478
Organization
Continent
Europe
Country
Netherlands
Site
Arnhem
Business
Human Resources
Job characteristics
Job family
Human Resources
Hierarchy level
Entry Level
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Contract

Open positions in Human Resources

See all

Open positions in Netherlands

See all

About Nouryon

To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.