Laboratory Engineer

Fulltime, -

Sundsvall, Sweden Apply Now Apply until: 5 Dec 2021

I Expancel R&D’s synteslaboratorier säkerställs genomförande av synteser/polymerisationer och andra experiment kopplade till huvudsakligen Expancel R&D’s produkt- och processutveckling. Inom verksamheten utförs experiment i såväl lab- som i pilotskala. 
Vi söker nu, för projektanställning under 6 månader, en laboratorieingenjör/pilot plant operatör till Expancel i Stockvik utanför Sundsvall. 

Om tjänsten
Som laboratorieingenjör/pilot plant operatör kommer dina arbetsuppgifter till stor del utgöras av utförande av polymerisationer och andra experiment i olika skalor som motsvarar Expancel R&D’s behov samt att rapportera resultat från dessa på ett kvalitetssäkrat sätt. Du kommer att arbeta för projekt och uppdrag som är relevanta för R&D’s syntesverksamhet samt vara ansvarig för drift och underhåll av tilldelad utrustning och instrument. Det kan också vara aktuellt att leda mindre utvecklings- och förbättringsaktiviter. Tillsammans med dina kollegor kommer du att planera det dagliga arbetet inom syntesverksamheten. Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö och som en del i anställningen så kommer du, att tillsammans med övriga på företaget, att jobba aktivt med miljö och säkerhetsfrågor samt att ständigt förbättra och utveckla våra arbetssätt. 

Arbetsuppgifter/ansvarsområden

 • Bidra till att uppdrag och polymerisationer utförs i enlighet med befintliga instruktioner och rutiner avseende säkerhet och kvalitet, och enligt överenskomna prioriteringar
 • Ansvarig att säkerställa polymerisationsförfarandet genom kontroll av recept och utrustning.
 • Ansvarig för upparbetning av utförda polymerisationer, registrering och leverans av prov för analys.
 • Ansvarig för sammanställning av analysresultat från utförd syntes och rapportering av resultat i avsett datasystem.
 • Vara ansvarig för drift, underhåll, problemlösning och reparation av tilldelad utrustning, instrument och infrastruktur i produktutvecklingslaboratorierna.
 • Skriva och uppdatera instruktioner och rutiner vid behov.
 • Beställa material, råmaterial samt instrument och utrustning. 


Kravprofil 

 • Högskoleutbildning inom relevant område t.ex. biomedicinsk analytiker, eller motsvarande arbetslivserfarenhet t.ex. operatör inom kemi industri. 
 • Förståelse för polymerisationsteknologi, utrustning och mikrosfärsframställning är meriterande.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. 
 • God datorvana.


Som person är du noggrann, serviceinriktad, analytisk och har god förmåga att lösa problem och att samarbeta med andra. Du motiveras av att ständigt bli bättre i ditt arbete och delar gärna med dig av kunskap och idéer som bidrar till teamets utveckling.

Ytterligare information
Tjänsten innebär arbete 1 lördag i månaden med kompensationsledighet en fredag i månaden, i övrigt dagtid måndag – fredag. Projektanställning 6 månader från mitten av januari. Du rapporterar direkt till chef för Expancel Process R&D.

Detta är en projektanställning på heltid med placeringsort Stockvik   
Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med CV och ansökningsbrev. Vi tar inte emot ansökningar via mail.  

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Carina Eriksson, Manager Process R&D, carina.eriksson@nouryon.com
För mer information om rekryteringsprocessen eller din ansökan, vänligen kontakta Sara Svanbäck, sara.svanbaeck@nouryon.com 

Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@Nouryon.com 

Fackliga representanter:
Ledarna: Jenny Ersson +46 70 344 02 80   
Sveriges ingenjörer: Carl Nordlander +46 70 390 09 64   
Unionen: Mattias Andersson +46 70 428 41 03  
IF Metall: Rolf Eriksson +46 70 564 38 38 eller Lars Johansson +46 70 265 60 01 

Mer om företaget 
Nouryon är ett ledande globalt företag inom specialkemi. Industrier och konsumenter över hela världen förlitar sig på våra lösningar för tillverkning av oumbärliga vardagsprodukter som hygienartiklar, rengöringsprodukter, färg, jordbruksprodukter och livsmedel, läkemedel och byggmaterial. Dessutom har våra 9,700 medarbetares gemensamma engagemang för våra kunder, tillväxt, säkerhet, hållbarhet och innovation lett till en genomgående stark ekonomisk utveckling. Vi finns i fler än 80 länder runt om i världen med våra branschledande varumärken. Besök vår webbplats och följ oss @Nouryon och på LinkedIn.    

Ansökningsprocessen 
Efter ansökningstidens slut påbörjar vi urvalsprocessen.  
I vårt första urval går vi noga igenom alla ansökningar där kravprofilen jämförs med samtliga kandidater.   
 

Möter dina kompetenser och kvalifikationer den profil vi söker blir du inbjuden till en första telefonintervju på ca 30 minuter. Går du därefter vidare i vår urvalsprocess är nästa steg att vi bjuder in dig till ett personligt möte, en face-to-face intervju på ca 1,5 timme, tillsammans med rekryterande chef.  

Film: Nouryon your partner in essential Chemistry for a sustainable future 
​​​​​​​

Vi ser fram emot din ansökan! 
Vi vill be dig som intern sökande att ansöka med din Nouryon email för att underlätta vårt arbete i rekryteringsprocessen. 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. 
 


 

Vacancy data
Closing date
5 Dec 2021
Vacancy number
N0004901
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
Site
Sundsvall
Business
-
Job characteristics
Job family
Research
Hierarchy level
Entry Level
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Contract

Open positions in Research

See all

Open positions in Sweden

See all
To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.