Ett företag med lång historia i Sverige

Nouryon är ett nytt namn på kemikartan, men vårt företag har en lång historia i Sverige. Vi har rötter till år 1646 då verksamheten grundades under namnet Bofors. Därefter har vi haft många namn, varav det senaste var AkzoNobel.

Du möter våra produkter varje dag, de används vid produktion av papper och mobiltelefoner och finns som ingredienser i exempelvis textilier, hygienartiklar och byggmaterial.

Våra fabriker i Bohus, Stenungsund, Sundsvall, Kvarntorp, Alby och Örnsköldsvik producerar viktig vardagskemi till industrikunder i stora delar av världen. Vi finns också i Göteborg där vi har lager och kontor.

Totalt arbetar 1700 personer på Nouryon i Sverige med att utveckla, tillverka och sälja produkter som gör vardagen lättare för människor. Drygt 200 av våra medarbetare arbetar inom forskning på något av våra tre svenska innovationscenter. En stor del av vår produktion går på export till andra länder. Vi engagerar oss gärna genom partnerskap med aktörer som likt oss har innnovation och hållbarhet högt på agendan. I Sverige samarbetar vi bland annat med Universeum, Hagainiatitivet och Chalmers tekniska högskola.

Följ oss

Nyhetsrum

Prenumerera på våra svenska nyheter här

@NouryonSE

Följ våra tweets

Vi gör vardagen lättare för människor. 

Totalt arbetar 1700 personer på Nouryon i Sverige med att utveckla, tillverka och sälja produkter som gör vardagen lättare för människor.

Lediga tjänster

See all

Sommarjobba hos oss

Här finner ni oss

See all

Mer info

Din partner inom viktig vardagskemi för en hållbar framtid

Vi är en världsledare inom specialkemi. Industrier i hela världen förlitar sig på oss och våra specialkemikalier för tillverkning av vardagsprodukter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar. Vi har byggt upp ett företag i världsklass samt skapat starka partnerskap med våra kunder, grundat på nära 400 års erfarenhet och våra 10 000 medarbetares gemensamma engagemang och fokus på tillväxt, starka finansiella resultat, säkerhet, hållbarhet och innovation. Vi är verksamma i fler än 80 länder världen över och vårt industriledande utbud omfattar varumärken som Eka, Dissolvine, Trigonox, Berol och JOZO.