Logistikassistent till Nouryon, Kvarntorp

Fulltime, Ethylene & Sulfur Derivatives

., Sweden Apply Now Apply until: 24 Oct 2019

Responsibility

På Nouryon i Kvarntorp i Kumla kommun produceras kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen. Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd.

Nu söker vi en logistikassistent, du kommer med dina kollegor ansvara för planering av produktion och skeppning av mikronäringsämnen samt ansvara för lagerplanering av tillhörande råvaror och emballage.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

 • Administration kring planering, skeppning, lagerplanering och produktionsorder
 • Fungera som administrativ backupresurs för vår andra produktionslina
 • Key-user i SAP
 • Delta i och förekommande projekt
 • I samråd med produktionschef sammanställa månadsplan
 • Planering och avrop råvaror och emballage samt ankomstregistreringar
 • Orderhantering/dokumentation av remburser, legaliseringar
 • Tillsammans med kollegor ansvara för telefon och reception


Kvalifikationer

 • Godkänd gymnasieutbildning och/eller utbildning inom logistik/orderadministration eller liknande
 • Administrativ erfarenhet från industri
 • Goda datorkunskaper, det är starkt meriterande med kunskaper inom SAP
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.


För att lyckas i denna position är du en duktig administratör och kommunikatör. Du kan leverera resultat samtidigt som du behåller hög kvalité i ditt arbete. Du har simultanförmåga och kan växla mellan olika arbetsuppgifter. Vi letar efter någon som är teamorienterad, positiv och har mod och nyfikenhet att ifrågasätta och ta initiativ till förbättringar. Naturligtvis är du kundorienterad och gillar att lösa problem på professionellt sätt. Självklart lever du upp till och blir motiverad av våra värderingar; kundfokus, leverera på åtaganden, passion för att vara bäst och vinna tillsammans.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och placerad i Kvarntorp, Kumla. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Produktionschef, Emil Johansson, +46730885293

 

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Talent Resourcing Partner, Anesa Divovic +46709577361, under veckorna 38-40 kontakta ersättande Talent Resourcing Partner Camilla Dahlgren, +46722483814

Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@nouryon.com

Vi ser fram emot din ansökan! 

Om Nouryon

Vi är en världsledare inom specialkemi. Industrier i hela världen förlitar sig på oss och våra specialkemikalier för tillverkning av vardagsprodukter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar. Vi har byggt upp ett företag i världsklass samt skapat starka partnerskap med våra kunder, grundat på nära 400 års erfarenhet och våra 10 000 medarbetares gemensamma engagemang och fokus på tillväxt, starka finansiella resultat, säkerhet, hållbarhet och innovation. Vi är verksamma i fler än 80 länder världen över och vårt industriledande utbud omfattar varumärken som Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.

Vad kan Nouryon erbjuda dig

Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm.

Mer om Nouryon i Kvarntorp

Vi producerar kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen. Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd. Produkterna som produceras i Kvarntorp förser växter med viktiga metaller, vilket bidrar till att öka jordbrukens produktivitet. Detta blir allt viktigare då den stigande världsbefolkningen minskar mängden jordbruksmark för livsmedelsproduktion och medför en ökad odling av näringsfattiga jordar. Det understryker vårt engagemang för hållbarhet och vårt initiativ Human Cities genom att bidra till att öka effekten av jordbruk i regioner med dåliga markförhållanden samt den växande trenden med urbana odlingar.

Ansökningsprocessen

Efter ansökningstidens slut påbörjar vi urvalsprocessen. I vårt första urval går vi noga igenom alla ansökningar där kravprofilen jämförs med samtliga kandidater. Möter dina kompetenser och kvalifikationer den profil vi söker blir du inbjuden till en första telefonintervju på ca 30 minuter. Går du därefter vidare i vår urvalsprocess är nästa steg att vi bjuder in dig till ett personligt möte, en face-to-face intervju på ca 1,5 timme, tillsammans med rekryterare och rekryterande chef. I samband med detta intervjutillfälle blir du ombedd att genomföra tester (en personlighetsanalys och ett problemlösningstest) med avsikt att mäta dina personliga egenskaper men också ge oss möjligheten att lära känna dig som person.  

Vi ser fram emot din ansökan! 

​​​​​​​Glöm inte att följa oss på  LinkedIn och Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda.


Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Nouryon- Your partner in essential chemistry for a sustainable future

Job Requirements

See text above

Vacancy data
Closing date
24 Oct 2019
Vacancy number
N0000137
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
State/Region/Province
.
Site
Kumla
Business unit
Ethylene & Sulfur Derivatives
Job characteristics
Job family
Distribution & Logistics
Hierarchy level
Entry Level
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Distribution & Logistics

See all

Open positions in Sweden

See all

About Nouryon

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.