Vi söker en Automation och IT-ansvarig

Full-time, Ethylene&SulfurDeriv_Chelates/Micronutri

Örebro, Sweden Apply Now Apply until: 28 Feb 2019

Responsibility

Vill du också bli en partner inom kemi för en hållbar framtid?

 
 
Vi på Nouryon söker nu nya motiverade personer till vår site i Kumla, bland annat en automation och IT ansvarig.
 
Nu har du den unika möjligheten att bli del av en familjär stämning men med en internationell anda! På vår site i Kumla arbetar 40 personer, tillhörande Nouryon som är världsledande inom kemisektorn.  Vi har ca 10000 anställda i världen varav runt 2000 arbetar i Sverige.  
 
Hos oss i Kumla investerar vi mer än 100 miljoner sek för att utöka vår produktionskapacitet för mikronäringsämnen, vilka används som väsentliga ingredienser på den globala jordbruksmarknaden. Efterfrågan på våra produkter ökar snabbt och denna expansion säkerställer att vi kan möta våra kunders krav framöver. Därför växer vi även i personal och letar efter dig!  Vill du vara en del av vår verksamhet för en världsledande industri?
 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden


Som Ingenjör inom Automation och IT ansvarig arbetar du på vår site och är ansvarig för datadriften gällande styrsystem, informationssystem (tex iFix, I hist, plant applications, planner) inklusive kopplingen mellan dessa system och affärssystem (SAP), UH-system och brandlarm samt programmering inom styrsystemet. Du kommer vara delprojektledare i större projekt eller projektledare för projekt inom egna ansvarsområdet. Du ansvarar också för övervakning och IT säkerhet.

Vacancy data
Closing date
28 Feb 2019
Vacancy number
170005BS
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
State/Region/Province
Örebro
Site
Kumla
Business unit
Ethylene&SulfurDeriv_Chelates/Micronutri
Job characteristics
Job family
Production
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Full-time
Contract type
Permanent

Job Requirements

  • Högskole- eller civilingenjörsutbildning, förslagvis inom automation eller liknande, är du även utbildad/har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med IT inom industri är detta meriterande
  • Arbetserfarenhet inom område automation/IT/EL/Instrument är meriterande men inte ett krav
  • Ett stort intresse för arbete kring automation, IT, Säkerhet och Miljö
  • Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift
  • Kunskaper inom Delta V är meriterande

 
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har ett stort intresse för automation och även IT och olika applikationer. Du är också intresserad på hur automation fungerar inom processteknik. Som person är du noggrann och drivs av att lösa problem samt söka förbättring och utveckling. Vi har ett öppet klimat mot varandra och för att du ska trivas ser vi att du även är en social person.
 

Vad kan Nouryon erbjuda dig?


Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet, och arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med Nouryon kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.
 

Ytterligare information


Detta är en tillsvidareanställning på heltid och placerad i Kvarntorp. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Detta är en löpande rekrytering och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta recruiting.se@nouryon.com
 
För mer information om rekryteringsprocessen: Vänligen kontakta Hugo Jobring Talent Resourcing Partner. , +46709577361
 
Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda
 
För fackliga frågor: Ledarna, Arne Jansson, regionalt ombud +46 8 598 99 124
 
Vi ser fram emot din ansökan!
 

Mer om Nouryon i Kvarntorp


Vi producerar kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen. Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd. Produkterna som produceras i Kvarntorp förser växter med viktiga metaller, vilket bidrar till att öka jordbrukens produktivitet. Detta blir allt viktigare då den stigande världsbefolkningen minskar mängden jordbruksmark för livsmedelsproduktion och medför en ökad odling av näringsfattiga jordar. Det understryker vårt engagemang för hållbarhet och vårt initiativ Human Cities genom att bidra till att öka effekten av jordbruk i regioner med dåliga markförhållanden samt den växande trenden med urbana odlingar.

Mer om Nouryon


Branscher världen över är beroende av vår viktiga kemi inom tillverkningen av vardagliga produkter som papper, plast, byggmaterial och personliga hygienartiklar. Med utgångspunkt i våra anställdas engagemang och vårt gemensamma engagemang för säkerhet, hållbarhet och öppen innovation har vi etablerat en världsklass verksamhet och byggt starka partnerskap med våra kunder. Vi arbetar i över 80 länder runt om i världen och vår portfölj av branschledande varumärken inkluderar Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.
 

Open positions in Production

Open until further notice

Chemikant (m/w/d)

Vollzeit, Industrial Chemicals ISC

Bitterfeld, Germany
Open until further notice

Day Shift Worker (m/w/d) Logistik

Vollzeit, Industrial Chemicals ISC

Frankfurt am Main, Germany
Open until further notice

Rotation Shift Worker MC (m/w/d)

Vollzeit, Industrial Chemicals ISC

Frankfurt am Main, Germany
See all

Open positions in Sweden

Open until Thursday 31 Jan 2019

Sommarjobbare till Nouryon i Örnsköldsvik

Heltid, AN Specialty Chemicals

Örnsköldsvik, Sweden
Open until further notice

Sommarjobbare till Nouryon i Stenungsund

Heltid, AN Specialty Chemicals

Stenungsund, Sweden
Open until further notice

Sommarjobbare till Nouryon i Alby

Heltid, AN Specialty Chemicals

Alby, Sweden
See all

About Nouryon

We are a global specialty chemicals leader. Industries worldwide rely on our essential chemistry in the manufacture of everyday products such as paper, plastics, building materials, food, pharmaceuticals, and personal care items. Building on our nearly 400-year history, the dedication of our 10,000 employees, and our shared commitment to business growth, strong financial performance, safety, sustainability, and innovation, we have established a world-class business and built strong partnerships with our customers. We operate in over 80 countries around the world and our portfolio of industry-leading brands includes Eka, Dissolvine, Trigonox, and Berol.

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.