Produktionsingenjör till Nouryon, Stockvik

Full-time, PPC Integrated Supply Chain

Västernorrland, Sweden Apply Now Apply until: 6 Jan 2019

Responsibility

Har du tidigare erfarenhet från producerande industri och ett driv att ständigt förbättra och optimera processer? Trivs du i en samordnande roll där du får möjlighet att bidra till förbättring och effektivisering? Har du dessutom förmågan att engagera och motivera människor runt omkring dig? Då kan du vara den vi söker!
 

Om Nouryon


Vi är en världsledare inom specialkemi. Industrier i hela världen förlitar sig på oss och våra specialkemikalier för tillverkning av vardagsprodukter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar. Vi har byggt upp ett företag i världsklass samt skapat starka partnerskap med våra kunder, grundat på nära 400 års erfarenhet och våra 10 000 medarbetares gemensamma engagemang och fokus på tillväxt, starka finansiella resultat, säkerhet, hållbarhet och innovation. Vi är verksamma i fler än 80 länder världen över och vårt industriledande utbud omfattar varumärken som Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol. Expancel är en affärsverksamhet inom Nouryon och är världsledande inom området expanderbara mikrosfärer. Huvuddelen av verksamheten är placerad i Sundsvall.
 

Om tjänsten


Som Produktionsingenjör kommer du att arbeta i ett engagerat och drivet team om fyra produktionsingenjörer som ansvarar för att stödja och utveckla Expancels produktion. Varje produktionsingenjör har ett tilldelat övergripande ansvar för något av produktionsavsnitten, men stöttar även krossfunktionellt. Du ansvarar för att driva, utveckla och optimera ett av våra produktionsavsnitt.
 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden • Arbeta med ständiga förbättringar och optimering av processen med hjälp av analys av produktionsdata för att nå de uppsatta målen

 • Några viktiga arbetssätt är daglig uppföljning, RCPS, SWS där Lean produktion är grunden

 • Tillsammans med produktionsledaren leda arbetet i processgruppen

 • Bistå driften med teknisk kompetens inom kompetensområdet

 • Delta som produktionstekniskt sakkunnig i aktiviteter och projekt

 • Utbildning av personalen, stimulera samverkan och inspirera till att ständiga förbättringar och åsikter framförs av medarbetare

Vacancy data
Closing date
6 Jan 2019
Vacancy number
1800060T
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
State/Region/Province
Västernorrland
Site
Sundsvall
Business unit
PPC Integrated Supply Chain
Job characteristics
Job family
Manufacturing
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Full-time
Contract type
Permanent

Job Requirements

 • Högskoleingenjör inom kemi, maskin eller motsvarande

 • God erfarenhet av förbättringsarbeten och projekt. Gärna inom produktion

 • Goda kunskaper i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt

 • För att fungera väl i arbetet bör du ha egenskaper som lyhördhet för interna och externa kunders behov samt god förmåga att kommunicera med ett serviceinriktat förhållningssätt. Det krävs ett strukturerat arbetssätt och förmåga att ha en helhetssyn

 • Vidare önskar vi att du är effektiv, noggrann, flexibel och målfokuserad samt tvekar inte att ta de kontakter som krävs för att driva uppdrag och projekt framåt. Då vi arbetar med högt säkerhetstänk är du en förebild inom detta och inspirerar kollegor. Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna i kombination med rätt erfarenhet

 •  

  Vad kan Nouryon erbjuda dig?


  Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm.
   

  Ytterligare information

        
  Tjänsten är tillsvidare med placering i Stockvik och rapporterar direkt till produktionschefen.
   
  Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperiodens slut. Om du har generella frågor kring din ansökan eller behöver hjälp, vänligen kontakta:
  recruiting.se@nouryon.com
   
  För mer information om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Kajsa Lake, produktionschef Expancel på tel.nr +4670-598 48 34 eller Sara Svanbäck, Talent Resourcing Partner på tel.nr +4670- 286 95 77.
   
  För fackliga frågor:
  Sveriges Ingenjörer, Carl Nordlander, +4660-13 42 25
  Unionen, Mattias Andersson, +4660-13 41 69
  Ledarna, Magnus Söderberg, +4660-13 42 05
   
  Vi ser fram emot din ansökan!
   
  Glöm inte att följa oss på  LinkedIn och Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.
   
  Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda
  Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
   

   
  *LI-SWE
 • Open positions in Manufacturing

  Toezichthouder Infra

  Fulltime, Industrial Chemicals ISC

  Hengelo, Netherlands

  Werkvoorbereider Infra

  Fulltime, Industrial Chemicals ISC

  Hengelo, Netherlands

  Maintenance Mechanic/Welder - Specialty Chemicals

  Full-time, Ethylene&SulfurDeriv,ISC

  Axis, United States
  See all

  Open positions in Sweden

  Open until Sunday 6 Jan 2019

  Serviceingenjör

  Heltid, PPC Performance Chemicals

  Sundsvall, Sweden

  Elektriker / Automationstekniker till Nouryon, Alby

  Full-time, PPC Integrated Supply Chain

  Alby, Sweden
  Open until Sunday 6 Jan 2019

  Produktionsingenjör till Nouryon i Bohus

  Full-time, PPC Performance Chemicals

  Bohus, Sweden
  See all

  About Nouryon

  We are a global specialty chemicals leader. Industries worldwide rely on our essential chemistry in the manufacture of everyday products such as paper, plastics, building materials, food, pharmaceuticals, and personal care items. Building on our nearly 400-year history, the dedication of our 10,000 employees, and our shared commitment to business growth, strong financial performance, safety, sustainability, and innovation, we have established a world-class business and built strong partnerships with our customers. We operate in over 80 countries around the world and our portfolio of industry-leading brands includes Eka, Dissolvine, Trigonox, and Berol.

  Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.