Svetsmekaniker till vår site i Kvarntorp

Heltid, Ethylene & Sulfur Derivatives

Örebro, Sweden Apply Now Apply until: 4 Jul 2019

Responsibility

Vi söker nu en svetsmekaniker till vår site i Kvarntorp, Kumla. Som svetsmekaniker ingår du en familjär stämning med internationell anda! På vår site i Kumla arbetar 40 personer tillhörande Nouryon som är ett av de världsledande kemiföretagen inom kemisektorn. Vi har ca 10 000 anställda i världen varav runt 2000 arbetar i Sverige. Vill du vara en del av vår verksamhet för en världsledande industri?

 

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Som svetsmekaniker ansvarar du för svets och mekarbetet inom Nouryons anläggning i Kvarntorp och du rapporterar direkt till Maintenance Manager. I ditt arbete som svetsmekaniker deltar du med din kompetens vid installation av processutrustning, vid idrifttagning, vid olika reparationer och andra installationer av utrustning på anläggningen. I tjänsten ingår viss beredskap under vissa dagar enligt schema.
 
Svetsmetoden som används är MIG/MAG och TIG, men du arbetar allra främst med metoden TIG i rostfritt. Arbetstiderna är vardagar 07:00 – 16:00.
 
I ditt dagliga arbete kommer du att:
  • Ansvara för kontroll och felsökning av anläggningens utrustningar
  • Ansvara för planerade kontroller och förebyggande underhåll enligt tidsintervaller i underhållssystemet
  • Avhjälpa fel enligt inkomna felanmälningar
  • Planera och utföra arbeten inom mek och svets
  • Ansvara för anskaffning av material och reservdelar

 
Vi är mycket noga med att alla våra uppgifter utförs enligt våra arbetsrutiner, instruktioner och andra regler och riktlinjer som garanterar säkert och effektivt genomförande. Därför är det viktigt att du som söker har ett högt säkerhetstänk.

Job Requirements

Vi söker dig som har kunskap och behörighet inom svetsning. Har du tidigare erfarenhet från processindustrin så ser vi det som mycket meriterande, samt om du har erfarenhet inom mekanik.
 
Andra krav för tjänsten är erfarenhet och kunskap i r itläsning samt svenska i tal och skrift.
Svetslicenser är inget krav, dock är det mycket meriterande med licens för TIG svetsning.
   
Du är en ordningsam och strukturerad person. Du gillar att finna lösningar på problem och dela med dig av din kunskap till andra. Befattningen kräver hög kvalitetsmedvetenhet och noggrannhet.
  

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid samt placerade i Kvarntorp, Kumla. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail.
 
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Maintenance Manager, Ulrika Forsberg Brikell 073-305 69 51.


 
Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Talent Resourcing Partner, Anesa Divovic +46709577361.

För fackliga frågor:  
Akademikerklubben: Luba Nilsson, +46 31 58 7509
Unionen: Helene Rosenlund, +46 31 58 77 28

Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta:  Recruiting.SE@Akzonobel.com 


Vi ser fram emot din ansökan! 

 

Mer om Nouryon i Kvarntorp

Vi producerar kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen. Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd. Produkterna som produceras i Kvarntorp förser växter med viktiga metaller, vilket bidrar till att öka jordbrukens produktivitet. Detta blir allt viktigare då den stigande världsbefolkningen minskar mängden jordbruksmark för livsmedelsproduktion och medför en ökad odling av näringsfattiga jordar. Det understryker vårt engagemang för hållbarhet och vårt initiativ Human Cities genom att bidra till att öka effekten av jordbruk i regioner med dåliga markförhållanden samt den växande trenden med urbana odlingar. 


Mer om Nouryon

Branscher världen över är beroende av vår viktiga kemi inom tillverkningen av vardagliga produkter som papper, plast, byggmaterial och personliga hygienartiklar. Med utgångspunkt i våra anställdas engagemang och vårt gemensamma engagemang för säkerhet, hållbarhet och öppen innovation har vi etablerat en världsklass verksamhet och byggt starka partnerskap med våra kunder. Vi arbetar i över 80 länder runt om i världen och vår portfölj av branschledande varumärken inkluderar Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.
 Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda 
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
 


 
 
*LI-SWE 
  

Vacancy data
Closing date
4 Jul 2019
Vacancy number
190002DM
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
State/Region/Province
Örebro
Site
Kumla
Business unit
Ethylene & Sulfur Derivatives
Job characteristics
Job family
Manufacturing
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Heltid
Contract type
Tillsvidareanställning

Open positions in Manufacturing

See all

Open positions in Sweden

See all

About Nouryon

Vi är en världsledare inom specialkemi. Industrier i hela världen förlitar sig på oss och våra specialkemikalier för tillverkning av vardagsprodukter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar. Vi har byggt upp ett företag i världsklass samt skapat starka partnerskap med våra kunder, grundat på nära 400 års erfarenhet och våra 10 000 medarbetares gemensamma engagemang och fokus på tillväxt, starka finansiella resultat, säkerhet, hållbarhet och innovation. Vi är verksamma i fler än 80 länder världen över och vårt industriledande utbud omfattar varumärken som Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.