Instrumenttekniker till Nouryon

Fulltime, Ethylene & Sulfur Derivatives

., Sweden Apply Now Apply until: 31 Jan 2020

Responsibility

Vill du också bli en partner inom kemi för en hållbar framtid?

Följ med på en resa i vår spännande expansionsfas! Vi expanderar och söker nu en El och instrument tekniker.

Nu har du den unika möjligheten att bli del av en familjär stämning men med en internationell anda! På vår site i Kumla arbetar 40 personer, tillhörande Nouryon som är en världsledande aktör inom kemibranschen. Vi har ca 10000 anställda i världen varav runt 2000 arbetar i Sverige.

Hos oss i Kumla investerar vi mer än 100 miljoner sek för att utöka vår produktionskapacitet för mikronäringsämnen, vilka används som väsentliga ingredienser på den globala jordbruksmarknaden. Efterfrågan på våra produkter ökar snabbt och denna expansion säkerställer att vi kan möta våra kunders krav framöver. Därför växer vi även i personal och letar efter dig!  Vill du vara en del av vår verksamhet för en världsledande industri? 

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

 • Kontroll, kalibrering och felsökning av instrument.
 • Du deltar i arbete vid förebyggande åtgärder av underhåll och säkerställer proaktivt att dessa är fungerande.
 • Arbete av inspektion/underhåll av elektriska installationer i processanläggning och till viss del i explosiva miljöer i enlighet med standarder och föreskrifter.
 • Förändring/byte av instrument.
 • Arbete med frånkoppling och återinkoppling av elektrisk utrustning i reparation och utbyte samt inspektion och underhåll av elektrisk utrustning i allmänhet.
 • Bidra till att anläggningsdokumentationen uppdateras.
 • Du kan hantera att arbeta i en miljö med höga säkerhets- och leveranskrav.


Kvalifikationer

 • Krav på goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Det är önskvärt om du har utbildning inom endera instrumentteknik och elinstallation, eller motsvarande erfarenhet.
 • Det är meriterande om du tidigare har arbetat med underhåll inom processområdet.
 • Det är även meriterande om du har El-behörighet eller ECY-utbildningar.


​​​​​För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du drivs av att lösa problem och söka förbättring och utveckling. Du har en god analytisk förmåga och stor förmåga att arbeta proaktivt. Du har också ett stort fokus på säkerhet och arbetsmiljö.

Vidare önskar vi att du är noggrann och inte rädd för att ta initiativ för problemlösning. Vi arbetar med högt säkerhetstänk och du har förmåga att arbeta självständigt med säkerhetstänk i fokus. Då du kommer att arbeta både självständigt och i team så är samarbetsförmågan viktig.

Ytterligare information

Detta är en tillsvidareanställning på heltid där du rapporterar till underhållschefen och placerad i Kvarntorp. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Detta är en löpande rekrytering och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Om du behöver hjälp vänligen kontakta Recruiting.SE@nouryon.com

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Ulrika Forsberg Brikell, Underhållschef, +46733056951

För mer information om tjänsten/rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Anesa Divovic, Talent Resourcing Partner, +46709577361, under vecka 38-40 vänligen kontakta ersättande Talent Resourcing Partner Camilla Dahlgren, +46722483814

Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@nouryon.com

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda.

Vi ser fram emot din ansökan!

För fackliga frågor:
IF Metall: Sigfrid Weise, +4619585423

Om Nouryon i Kvarntorp

Vi producerar kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen. Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd. Produkterna som produceras i Kvarntorp förser växter med viktiga metaller, vilket bidrar till att öka jordbrukens produktivitet. Detta blir allt viktigare då den stigande världsbefolkningen minskar mängden jordbruksmark för livsmedelsproduktion och medför en ökad odling av näringsfattiga jordar. Det understryker vårt engagemang för hållbarhet och vårt initiativ Human Cities genom att bidra till att öka effekten av jordbruk i regioner med dåliga markförhållanden samt den växande trenden med urbana odlingar.

Om Nouryon

Branscher världen över är beroende av vår viktiga kemi inom tillverkningen av vardagliga produkter som papper, plast, byggmaterial och personliga hygienartiklar. Med utgångspunkt i våra anställdas engagemang och vårt gemensamma engagemang för säkerhet, hållbarhet och öppen innovation har vi etablerat en världsklass verksamhet och byggt starka partnerskap med våra kunder. Vi arbetar i över 80 länder runt om i världen och vår portfölj av branschledande varumärken inkluderar Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings-och rekryteringshjälp.

Job Requirements

See text above

Vacancy data
Closing date
31 Jan 2020
Vacancy number
N0000058
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
State/Region/Province
.
Site
Kumla
Business unit
Ethylene & Sulfur Derivatives
Job characteristics
Job family
Production
Hierarchy level
Entry Level
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Production

See all

Open positions in Sweden

See all

About Nouryon

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.