Laboratory Engineer

Fulltime, Surface Chemistry

., Sweden Apply Now Apply until: 26 Jan 2020

Responsibility

Har du erfarenhet av laboratoriearbete och har ett intresse för att jobba med ständiga förbättringar i en produktionsorganisation? Vill du arbeta med varierade arbetsuppgifter tillsammans med erfarna kollegor på Nouryon? Då är det dig vi söker som Laboratorieingenjör till vår produktionsenhet inom Perfomance Formulations på Site Stockvik.
Den övre siten i Stockvik är en viktig enhet för produktion av ytaktiva kemikalier inom specialsegmentet. Vi är ledande leverantör av specialtensider samt syntetiska och bio-polymeriska tillsatser. Vi tillverkar för en mängd olika användningsområden såsom gruvindustri, oljeutvinning, jordbrukskemikalier, rengöringsmedel och vidhäftnings- och emulgeringsmedel för asfalt.


Om tjänsten
Du kommer att självständigt och teambaserat få arbeta med förekommande analyser av våra produkter och verksamhet enligt fastställda metoder och processer. I arbetet ingår praktiskt laborativt arbete med provtagning i produktionsprocessen och i fält.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
-
Genomför laborativt arbete inklusive provtagning, kalibrering och analys inom ramen för sitens kvalitetskontroll program för att säkerställa produktens kvalitet
- Du kommer vara delaktig i olika utvecklingsprojekt och utvecklingen av nya metoder/processer kopplat till kvalitetskontrollen inom vår produktion
- Utföra enklare underhåll och service på instrument samt kalibreringsarbeten
- För att bibehålla och säkerställa en hög kvalitetsnivå arbetar du i enlighet med Nouryons rutiner, metoder och instruktioner


Kvalifikationer
Du har en 3-årig högskoleutbildning inom kemi alt. motsvarande arbetslivserfarenhet från analyslaboratorium. Önskvärt är även erfarenhet från liknande tjänster. För att du ska trivas i tjänsten tror vi att du är positiv, noggrann, har ett serviceinriktat förhållningssätt och trivs med att arbeta med andra i produktionsmiljö. Vi arbetar kontinuerligt med ständiga förbättringar, vilket innebär att du tycker om att ta egna initiativ för att förbättra och lösa problem.

Ytterligare information
Detta är en permanent tjänst där du rapporterar till PQC manager. Tjänsten är placerad i Stockvik. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail.
För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta Henrik Löfqvist på 060134331.


För fackliga frågor:
Sveriges Ingenjörer, Carl Nordlander, +4660-13 42 25
Unionen, Mattias Andersson, +4660-13 41 69
Ledarna, Magnus Söderberg, +4660-13 42 05

 

Job Requirements

See text above

Vacancy data
Closing date
26 Jan 2020
Vacancy number
N0000591
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
State/Region/Province
.
Site
Stockvik
Business unit
Surface Chemistry
Job characteristics
Job family
Production
Hierarchy level
Entry Level
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Production

See all

Open positions in Sweden

See all

About Nouryon

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.