Laboratory Engineer

Fulltime, -

Bohus, Sweden Apply Now Apply until: 2 Aug 2021

Vi har nu en öppning för en laboratorieingenjör inom kromatografi på vår avdelning Chemical Analysis i Bohus. Tjänsten är ett föräldravikariat på sju månader med start i augusti och med god chans till förlängning.

Chemical Analysis är en central resurs inom Nouryon Pulp and Performance Chemicals AB. Avdelningen utför analys av råmaterial, produkter och miljöprover för de producerande enheterna inom Nouryon PPC. Avdelningen deltar i forsknings- och utvecklingsprojekt, marknadsstöd, problemlösning och utveckling av nya analysmetoder. På avdelningen arbetar 27 personer huvudsakligen inom kompetensområdena våtkemi, spektroskopi och kromatografi.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som laboratorieingenjör kommer du på daglig basis att arbeta med rutinanalyser med olika tekniker såsom GC, HPLC samt IC i vår kromatografi-grupp. Du kommer att få ett nätverk inom organisationen och ha möjlighet att arbeta med intressant kemi i en trevlig grupp. Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innefatta följande: 

  • Utföra analyser och rapportera analysresultat av hög kvalitet
  • Säkerställa att rätt laboratorieutrustning används, underhålls och kalibreras på ett korrekt sätt i vårt analytiska labb i Bohus 
  • Följa kvalitetskraven från Swedac (ISO 17025) och GMP-standarder / riktlinjer
  • Kundkontakter med interna kunder


Kvalifikationer

  • Magisterexamen i kemi / kemiteknik eller kandidatexamen i kemi / kemiteknik med 0 till 3 års relevant erfarenhet
  • Möjlighet att hantera en komplex arbetsbelastning 
  • Bra förståelse för analytisk kemi
  • Erfarenhet från laboratoriearbete föredragsvis från kromatografi med användning av GCFID, HPLC samt IC
  • Resultatorienterad med god förmåga att samarbeta 
  • Flytande i svenska och god förståelse på engelska


För att lyckas i rollen som laboratorieingenjör bör du vara strukturerad och metodisk med god vana att arbeta mot deadlines. Vidare är du kvalitetsmedveten samt har en positiv attityd.

Varför Nouryon?
Tycker du hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete är viktigt? Vill du växa tillsammans med ett företag som blickar framåt och ständigt förbättrar sitt arbetssätt? Våra medarbetare har idéer för en hållbar framtid, och drivkraft att förverkliga dem. De tror att integritet och långsiktiga relationer är nycklar till framgång. Om det stämmer in på dig, gör vi gärna plats för dina ambitioner och kan erbjuda många karriärmöjligheter. Från första dagen stöttar vi din personliga utveckling genom utmanande roller och omfattande möjligheter att lära och växa i en dynamisk, internationell och proaktiv arbetsmiljö med stor mångfald.

Ytterligare information
Detta är ett föräldravikariat på heltid med start i augusti och fram till 2022-03-31 med placeringsort Bohus. Du kommer att rapportera till Pia Nilsson, Group Manager Chromatography.

Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med CV och ansökningsbrev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. 

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Pia Nilsson, Group Manager Chromatography, pia.nilsson@nouryon.com 

För mer information om rekryteringsprocessen eller din ansökan, vänligen kontakta Ida Sällergård, HR Business Partner, ida.saellergard@nouryon.com 

För fackliga frågor:
Akademikerklubben: Emma Lundin, +46 709 57 75 95 
Unionen: Helene Rosenlund, +46 31 58 77 28  
Ledarna: Sanna Backman, +46 709 57 71 03
IF Metall: Dennis Ljunggren, +46 709 57 72 58

Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@Nouryon.com

Mer om företaget
Nouryon är ett ledande globalt företag inom specialkemi. Industrier och konsumenter över hela världen förlitar sig på våra lösningar för tillverkning av oumbärliga vardagsprodukter som hygienartiklar, rengöringsprodukter, färg, jordbruksprodukter och livsmedel, läkemedel och byggmaterial. Dessutom har våra 9,700 medarbetares gemensamma engagemang för våra kunder, tillväxt, säkerhet, hållbarhet och innovation lett till en genomgående stark ekonomisk utveckling. Vi finns i fler än 80 länder runt om i världen med våra branschledande varumärken. Besök vår webbplats och följ oss @Nouryon och på LinkedIn.   

Ansökningsprocessen
Efter ansökningstidens slut påbörjar vi urvalsprocessen. I vårt första urval går vi noga igenom alla ansökningar där kravprofilen jämförs med samtliga kandidater.  
Möter dina kompetenser och kvalifikationer den profil vi söker blir du inbjuden till en första telefonintervju på ca 30 minuter. Går du därefter vidare i vår urvalsprocess är nästa steg att vi bjuder in dig till ett personligt möte, en face-to-face intervju på ca 1 timme, tillsammans med rekryterande chef. 
 
Vi ser fram emot din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vacancy data
Closing date
2 Aug 2021
Vacancy number
N0003895
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
Site
Bohus
Business
-
Job characteristics
Job family
Research
Hierarchy level
Entry Level
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Research

See all

Open positions in Sweden

See all

About Nouryon

To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.