Production Engineer

Fulltime, Integrated Supply Chain

Stockvik, Sweden Apply Now Apply until: 15 Aug 2021

Söker du efter ett spännande och roligt jobb på en fantastisk arbetsplats där alla är en viktig del i teamet? Vill du arbeta i en komplex miljö med stora möjligheter till fortsatt karriär? Då kanske du är vår nya produktionsingenjör!

Vi på Nouryon växer och ser framför oss ökade produktionsvolymer till siten i Stockvik. Optimering och ständig förbättring av nuvarande processer och utrustningar är viktiga områden för att möta efterfrågan. Flera större investeringsprojekt är också planerade för kommande år. 

Stockvik är en av tre produktionssiter inom Nouryon Surface Chemistry EMIEA. Siten är en viktig enhet för produktion av ytaktiva kemikalier inom specialsegmentet. Produktionen sker i ett flertal olika enhetsoperationer såsom hydrering, nitrilering, destillation och quertonisering. Säkerheten i vår anläggning är vår viktigaste prioritet. 

Om tjänsten
Som Produktionsingenjör ansvarar du för att tillsammans med andra i Produktionsteamet säkerställa att standarder och förbättringsplaner är uppdaterade och följs. Du kommer att arbeta för att minska avvikelse från produktionsplan och öka andelen rätt första gången. I din roll arbetar du nära ledare och operatörer där du ska ge daglig coachning och support till problemlösning i produktionen. 
Utveckling och förbättringar av den befintliga produktionen är ett ständigt pågående fokus. Vi fokuserar på att nå hög produktivitet i alla led där arbete inom Hälsa, Säkerhet och Miljö är en förutsättning.
 
Arbetsuppgifter och ansvarsområden

 • Aktivt utöva ledarskap för att öka säkerheten på fabriken och ha konstruktiv dialog med anställda för att säkra att våra säkerhetsrutiner följs
 • Leder/deltar i riskanalyser (beroende på typ av analys) och säkerställer att åtgärder från riskanalyser görs i tid enligt plan. En annan del i detta är att delta i säkerhetsråd och skyddsronder
 • Leder tillbuds- och avvikelseutredningar gällande process och processäkerhet inom området
 • Genom daglig coaching och support lösa akuta produktionsproblem i fabriken relaterade till process och kvalitet
 • Bidra med expertkunskap i investeringsprojekt och ta fram förslag till förbättringar
 • Identifierar behov, tar fram underlag, prioriterar, deltar i genomförandet och följer upp effekten av modifieringar
 • Håller i processgruppsmöten i samarbete med produktionsledaren
 • Skapa ett stimulerande och utvecklande arbetsklimat som leder till ett högt engagemang i gruppen

 
Kvalifikationer

 • Universitets-/högskoleexamen som civilingenjör inom kemiteknik eller motsvarande
 • Meriterande om du har erfarenhet av arbete som produktionsingenjör/processingenjör
 • Erfarenhet av Lean eller andra produktionssystem samt projekt
 • God engelska och svenska, i tal och skrift
 • För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du drivs av att lösa problem och söka förbättring och utveckling, både på egen hand och tillsammans med andra. Det krävs ett strukturerat arbetssätt och förmåga att ha en helhetssyn. Vidare önskar vi att du är noggrann, flexibel och målfokuserad samt tvekar inte att ta de kontakter som krävs för att driva uppdrag och projekt framåt. Vi arbetar med högt säkerhetstänk är du en förebild inom detta och inspirerar kollegor. Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna i kombination med rätt utbildning/erfarenhet

 
Varför Nouryon?
Tycker du hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete är viktigt? Vill du växa tillsammans med ett företag som blickar framåt och ständigt förbättrar sitt arbetssätt? Våra medarbetare har idéer för en hållbar framtid och drivkraft att förverkliga dem. De tror att integritet och långsiktiga relationer är nycklar till framgång. Om det stämmer in på dig, gör vi gärna plats för dina ambitioner och kan erbjuda många karriärmöjligheter. Från första dagen stöttar vi din personliga utveckling genom utmanande roller och omfattande möjligheter att lära och växa i en dynamisk, internationell och proaktiv arbetsmiljö med stor mångfald.

Ytterligare information
Tjänsten är tillsvidareanställning. Du är placerad i Stockvik, Sundsvall och rapporterar direkt till Produktionschefen.

Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Då vi arbetar med löpande urval ber vi dig skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas före utsatt sista ansökningsdatum. 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Fredrik Munkby, Produktionschef på 073-3855655 

För fackliga frågor vänligen kontakta: 
Ledarna, Jenny Ersson 070-3440280
Sveriges Ingenjörer, Carl Nordlander +4660-13 42 25
Unionen, Mattias Andersson +4660-13 41 67

Om du har generella frågor kring din ansökan eller behöver hjälp, vänligen kontakta: recruiting.se@nouryon.com
Vi ser fram emot din ansökan!

Mer om företaget 
Nouryon har cirka 10.000 anställda och verksamhet i över 80 länder runt om i världen. Under vår nästan 400 år långa resa mot att bli en global ledare inom specialkemi har vi byggt upp stor expertis, utvecklat långsiktiga kundrelationer och förtjänat en plats bland de branschledande företagen när det kommer till säkerhet, hållbarhet och tillförlitlighet. Runt om i världen har våra produkter stor betydelse i människors vardagliga liv. 
 

Vacancy data
Closing date
15 Aug 2021
Vacancy number
N0003935
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
Site
Stockvik
Business
Integrated Supply Chain
Job characteristics
Job family
Other
Hierarchy level
Entry Level
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Other

See all

Open positions in Sweden

See all

About Nouryon

To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.