Produktionsingenjör OIE

Fulltime, Integrated Supply Chain

Sundsvall, Sweden Apply Now Apply until: 10 Oct 2021

Produktionsingenjör OIE till Nouryon, Stockvik

 

 

Nouryon är världsledande inom tillverkning av specialkemikalier. Vi utvecklar våra produkter med en hållbar framtid i fokus. Vi letar alltid efter smartare, säkrare och mer hållbara produkter, processer och sätt att transportera. 

 

Vi ser framför oss ökade produktionsvolymer till Siten i Stockvik. Optimering och ständig förbättring av nuvarande processer och utrustningar är viktiga områden för att möta efterfrågan. Flera större investeringsprojekt är också planerade för kommande år.

 

Vi söker nu en Produktionsingenjör-Operation Improvement Engineer. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Sundsvall där du rapporterar direkt till team lead Produktion Technology Solutions. Produktion TS jobbar med produktion av expanderbara mikrosfärer, klorat samt försörjning av ånga och värme till hela siten.
 

Om tjänsten
Som Operation Improvement Engineer ansvarar du för att arbeta för att minska avvikelser från produktionsplan och öka andelen rätt första gången. Du ger daglig coachning och support till problemlösning i produktionen och arbetar tillsammans med andra i produktionsteamet för att hjälpa med grundorsaksanalyser, processoptimering, investeringsprojekt, identifiering av förbättringar. I din roll arbetar du nära produktionsingenjörer, operatörer och ledare.

 

Utveckling och förbättringar av den befintliga produktionen är ett ständigt pågående fokus. Vi fokuserar på att nå hög produktivitet i alla led där arbete inom Hälsa, Säkerhet och Miljö är en förutsättning
 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
 

  • Delta i olika optimeringsprojekt som representant för produktionen
  • Analyserar och utvärderar processdata samt genererar och tolkar rapporter efter behov för att identifiera förbättringsmöjligheter
  • Analyserar variationer i processerna och använder statistiska verktyg för att identifiera rotorsaker.
  • Ansvarar för identifiering av flaskhalsar och utvärderar bevis för att vi har rätt flaskhals identifierad.
  • Driver förbättringsarbeten enligt överenskommen plan utifrån rotorsaker, flaskhalsar samt möjligheter.

 

Kvalifikationer

 

  • Universitets-/högskoleexamen som civilingenjör inom kemiteknik eller motsvarande
  • 5 år + erfarenhet av arbete som produktionsingenjör/processingenjör
  • Erfarenhet av Lean eller andra produktionssystem samt arbete i projekt
  • Kunskaper i L6S verktyg är meriterande.
  • God engelska och svenska, i tal och skrift

 

För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du drivs av att lösa problem och söka förbättring och utveckling, både på egen hand och tillsammans med andra. Det krävs ett strukturerat arbetssätt och förmåga att ha en helhetssyn.

                          

Vidare önskar vi att du är noggrann, flexibel och målfokuserad samt tvekar inte att ta de kontakter som krävs för att driva uppdrag och projekt framåt. Vi arbetar med högt säkerhetstänk vilket du är en förebild inom och inspirerar kollegor. Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna i kombination med rätt utbildning/erfarenhet.


 

Varför Nouryon?
Tycker du hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete är viktigt? Vill du växa tillsammans med ett företag som blickar framåt och ständigt förbättrar sitt arbetssätt? Våra medarbetare har idéer för en hållbar framtid, och drivkraft att förverkliga dem. De tror att integritet och långsiktiga relationer är nycklar till framgång. Om det stämmer in på dig, gör vi gärna plats för dina ambitioner och kan erbjuda många karriärmöjligheter. Från första dagen stöttar vi din personliga utveckling genom utmanande roller och omfattande möjligheter att lära och växa i en dynamisk, internationell och proaktiv arbetsmiljö med stor mångfald.

 

Ytterligare information
Detta är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Stockvik, Sundsvall.

Du kommer att rapportera till Marcus Molander, Team Lead Production Technology Solution.

 

Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med CV och ansökningsbrev. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

 

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Marcus Molander, Team Lead Production Technology Solution, +46 730 91 27 31

 

För mer information om rekryteringsprocessen eller din ansökan, vänligen kontakta Sara Svanbäck, HR Business Partner, +46 702 48 95 77

 

För fackliga frågor:

 

Ledarna: Jenny Ersson +46 70 344 02 80 

Sveriges ingenjörer: Carl Nordlander +46 70 390 09 64 

Unionen: Mattias Andersson +46 70 428 41 03

 

Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@Nouryon.com

 

Mer om företaget

Nouryon är ett ledande globalt företag inom specialkemi. Industrier och konsumenter över hela världen förlitar sig på våra lösningar för tillverkning av oumbärliga vardagsprodukter som hygienartiklar, rengöringsprodukter, färg, jordbruksprodukter och livsmedel, läkemedel och byggmaterial. Dessutom har våra 7,900 medarbetares gemensamma engagemang för våra kunder, tillväxt, säkerhet, hållbarhet och innovation lett till en genomgående stark ekonomisk utveckling. Vi finns i fler än 80 länder runt om i världen med våra branschledande varumärken. Besök vår webbplats och följ oss @Nouryon och på LinkedIn.   

 

Ansökningsprocessen

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi uppmuntrar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

 

Vi ser fram emot din ansökan!
 

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vacancy data
Closing date
10 Oct 2021
Vacancy number
N0004365
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
Site
Sundsvall
Business
Integrated Supply Chain
Job characteristics
Job family
Other
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Other

See all

Open positions in Sweden

See all

About Nouryon

To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.