HSE&S Specialist

Fulltime, Integrated Supply Chain

Stenungsund, Sweden Apply Now Apply until: 28 Oct 2021

Säkerhet, integritet och hållbarhet är våra grundprinciper på Nouryon. Vi vill att våra anställda ska känna sig trygga på arbetet och komma hem välmående efter varje arbetsdag.  Vi har kommit långt och skulle beskriva vår HSE-kultur som mogen. Men vi vill alltid göra mer. Om du vill spela en stor roll i vår fortsatta resa och påverka våra medarbetare när det gäller hälsa, säkerhet och miljö så är det här rätt jobb för dig!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden: 

Rollen som arbetsmiljöspecialist är en nyckelroll på vår site. Du är en del av HSE&S teamet och har ett nära samarbete med hela Site Stenungsund som sitens expertis inom arbetsmiljö och kemikaliekontroll. Du har initiativförmåga, vill inspirera och utveckla vårt hälsa- och säkerhetsarbete.  

Huvudsakliga arbetsområden

 • Vara ledande i organisationens arbete med att sätta och uppnå arbetsmiljömål och tillsammans identifiera och driva förbättringsprojekt. 
 • Säkerställa att siten uppfyller lagkrav och Nouryon-direktiv inom såväl arbetsmiljöområdet som inom kemikaliekontroll.
 • Hålla sig informerad samt tolka lagstiftning, föreskrifter och avtal kopplat till arbetsmiljöfrågor och kemikalielagstiftning – kommunicera informationen till ansvariga. 
 • Ansvara för och leda kontrollprogram inom arbetsmiljöområdet vid såväl interna som externa revisioner.
 • Ansvara för sitens övervakningsprogram gällande exponering för kemikalier och andra arbetsmiljörisker. Agera sakkunnig inom skyddsmaterial.
 • Stötta Site Stenungsund i händelse av tillbud eller incidenter kopplade till hälsa och säkerhet och bidra till effektiva åtgärder och förbättringar.
 • Identifiera utbildningskrav och behov inom hälsa, säkerhet och kemikalierisker för olika befattningar, samt beställa eller hålla utbildning inom krav och rutiner på området.
 • Vara sitens kontaktperson mot företagshälsovården. Planera och beställa lagstadgade medicinska kontroller.
 • Nätverka med andra verksamheter inom Nouryon eller externa organisationer för att utveckla din kunskap och söka bästa praxis.


Kvalifikationer 

 • Naturvetenskaplig/teknisk högskoleutbildning med inriktning kemi eller arbetsmiljö, eller annan likvärdig utbildning
 • Goda kunskaper om svensk och europeisk lagstiftning inom arbetsmiljö- och kemikalieområdet
 • Erfarenhet av HSE-arbetet inom process- eller tillverkningsindustri
 • Motivation att initiera och driva förändringsprocesser inom HSE-området
 • Utmärkt kommunikations- och samarbetsförmåga där du inspirerar och engagerar andra för att nå uppsatta mål
 • Systematisk, strukturerad och noggrann 
 • Hög förmåga att skriftligt uttrycka sig professionellt i såväl intern information som i myndighetskontakter
 • Flytande svenska och engelska, skriftligt och muntligt


​​​​​​​Varför Nouryon?

Tycker du hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete är viktigt? Vill du växa tillsammans med ett företag som blickar framåt och ständigt förbättrar sitt arbetssätt? Våra medarbetare har idéer för en hållbar framtid, och drivkraft att förverkliga dem. De vet att integritet och långsiktiga relationer är nycklar till framgång. Om det stämmer in på dig, gör vi gärna plats för dina ambitioner och kan erbjuda många karriärmöjligheter. Från första dagen stöttar vi din personliga utveckling genom utmanande roller och omfattande möjligheter att lära och växa i en dynamisk, internationell och proaktiv arbetsmiljö med stor mångfald.

Ytterligare information

Detta är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Stenungsund. 
Du kommer att rapportera till HSE&S Manager. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med CV och ansökningsbrev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. 

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Kristofer Modin HSE&S Manager, +46733855656.
För mer information om rekryteringsprocessen eller din ansökan, vänligen kontakta Ann-Kristin Wennergren, HRBP, +46 703 88 00 00. 

För fackliga frågor: 
Sveriges Ingenjörer: Anna-Lena Palm +46 303 851 13 
Unionen: Thomas Nilsson, +46 722 43 30 61.   

Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@nouryon.com

Mer om företaget
Nouryon har cirka 10.000 anställda och verksamhet i över 80 länder runt om i världen. Under vår nästan 400 år långa resa mot att bli en global ledare inom specialkemi har vi byggt upp stor expertis, utvecklat långsiktiga kundrelationer och förtjänat en plats bland de branschledande företagen när det kommer till säkerhet, hållbarhet och tillförlitlighet. Runt om i världen har våra produkter stor betydelse i människors vardagliga liv.

Följ oss på Linkedin och Facebook för nyheter och uppdateringar om intressanta tjänster.
Film: Nouryon your partner in essential Chemistry for a sustainable future

Ansökningsprocessen
Efter ansökningstidens slut påbörjar vi urvalsprocessen. I vårt första urval går vi noga igenom alla ansökningar där kravprofilen jämförs med samtliga kandidater.  
Möter dina kompetenser och kvalifikationer den profil vi söker blir du inbjuden till en första telefonintervju på ca 30 minuter. Går du därefter vidare i vår urvalsprocess är nästa steg att vi bjuder in dig till ett personligt möte, en face-to-face intervju på ca 1,5 timme, tillsammans med rekryterande chef. 

​​​​​​​Vi ser fram emot din ansökan!
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
 

Vacancy data
Closing date
28 Oct 2021
Vacancy number
N0004430
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
Site
Stenungsund
Business
Integrated Supply Chain
Job characteristics
Job family
Other
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Other

See all

Open positions in Sweden

See all

About Nouryon

To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.