Processoperatörer till Nouryon

Full-time, Ethylene & Sulfur Derivatives

Örebro, Sweden Apply Now Apply until: 31 May 2019

Responsibility

 Nu har du den unika möjligheten att bli del av en familjär stämning men med en internationell anda! På vår site i Kumla arbetar 40 personer, tillhörande Nouryon som är ett av de världsledande kemiföretagen inom kemisektorn.  Vi har ca 10000 anställda i världen varav runt 2000 arbetar i Sverige.   
På vår site i Kumla har vi investerat mer än 100 miljoner sek för att utöka vår produktionskapacitet för mikronäringsämnen, vilka används som väsentliga ingredienser på den globala jordbruksmarknaden. Efterfrågan på våra produkter ökar snabbt och denna expansion säkerställer att vi kan möta våra kunders krav framöver. Detta har lett till ökad kapacitet och därför gör vi om vår skiftgång från 12 timmars skift till 8 timmar skift och behöver mer personal och letar efter dig!  Vill du vara en del av vår verksamhet för en världsledande industri?
 

Ansvarsområden och arbetsuppgifter


Som skiftoperatör kommer du arbeta i team för att tillsammans säkerställa den dagliga produktionen samt driften. En skiftoperatörs arbetsuppgifter, som roteras inom skiftlaget består av styrning och övervakning av processen med hjälp av processdatasystem och övrig elektronisk styrutrustning från kontrollrum, övervakning av pumpar, kompressorer och annan processutrustning ute i anläggningen samt laboratorieuppgifter såsom provtagning och driftanalyser.
 
  • Ansvarar för övervakning/ styrning av processerna, förnödenhetssystemen och processventilatilation
  • Ansvarar för att nödvändiga åtgärder görs för att upprätthålla rätt produktionsvolym och rätt kvalitet samt att utrustning/lokaler hanteras och sköts
  • Ansvarar för att prover tas i rätt tid och att alla analyser utförs samt dokumentation
  • Ansvarar för bevakningen av utrustningen ute I processen samt rapportering till underhåll vid fel samt utför operatörs underhåll och kontroll av utrustning enligt plan

Job Requirements

  Vi söker dig som minst har en godkänd gymnasieutbildning, föredragsvis har du en teknisk gymnasieutbildning med inriktning processteknik. Vi tittar också på om du har vidareutbildning inom process/drift verksamhet, ett exempel på detta kan vara att du läst till drift/processtekniker under eller efter dina gymnasiala studier eller är utbildad högskoleingenjör med inriktning kemi/process alternativt har arbetserfarenhet från tidigare arbete som processoperatör.  

  • Teknisk utbildning inom process/drift teknik/ /kemiteknisk utbildning/motsvarande arbetserfarenhet
  • Goda datorkunskaper -  Erfarenhet av DeltaV och IFix är meriterande
  • B-Körkort
  • Kan hantera att arbeta i en miljö med höga säkerhetskrav
  • Meriterande med erfarenhet från laboratoriearbete och analysutrustning
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

 
Du är en stabil, noggrann och trygg person som aktivt strävar efter att förbättra arbetsprocesser och stärka kompetens genom att bidra till ett öppet och positivt arbetsklimat. Du gillar att finna lösningar på problem och dela med dig av din kunskap till andra. Befattningen kräver hög flexibilitet, ansvarskänsla, god samarbetsförmåga samt en hög kvalitetsmedvetenhet och förmåga att skapa förtroende bland dina kollegor och uppdragsgivare.
 

Ytterligare information

       
Vi söker flera personer och tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid samt placerade i Kvarntorp, Kumla. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail.
 
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Produktionschef Joachim Jansson +46730269210
 
Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Talent Resourcing Partner, Hugo Jobring, +46709577361
 
För fackliga frågor: IF Metall: Sigfrid Weise 019-585423
 
  Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
 
Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda
 

Mer om Nouryon i Kvarntorp


Vi producerar kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen. Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd. Produkterna som produceras i Kvarntorp förser växter med viktiga metaller, vilket bidrar till att öka jordbrukens produktivitet. Detta blir allt viktigare då den stigande världsbefolkningen minskar mängden jordbruksmark för livsmedelsproduktion och medför en ökad odling av näringsfattiga jordar. Det understryker vårt engagemang för hållbarhet och vårt initiativ Human Cities genom att bidra till att öka effekten av jordbruk i regioner med dåliga markförhållanden samt den växande trenden med urbana odlingar.

Mer om Nouryon


Branscher världen över är beroende av vår viktiga kemi inom tillverkningen av vardagliga produkter som papper, plast, byggmaterial och personliga hygienartiklar. Med utgångspunkt i våra anställdas engagemang och vårt gemensamma engagemang för säkerhet, hållbarhet och öppen innovation har vi etablerat en världsklass verksamhet och byggt starka partnerskap med våra kunder. Vi arbetar i över 80 länder runt om i världen och vår portfölj av branschledande varumärken inkluderar Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.
 

 
Vacancy data
Closing date
31 May 2019
Vacancy number
180005LU
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
State/Region/Province
Örebro
Site
Kumla
Business unit
Ethylene & Sulfur Derivatives
Job characteristics
Job family
Production
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Full-time
Contract type
Permanent

Open positions in Production

See all

Open positions in Sweden

See all

About Nouryon

We are a global specialty chemicals leader. Industries worldwide rely on our essential chemistry in the manufacture of everyday products such as paper, plastics, building materials, food, pharmaceuticals, and personal care items. Building on our nearly 400-year history, the dedication of our 10,000 employees, and our shared commitment to business growth, strong financial performance, safety, sustainability, and innovation, we have established a world-class business and built strong partnerships with our customers. We operate in over 80 countries around the world and our portfolio of industry-leading brands includes Eka, Dissolvine, Trigonox, and Berol.

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.