Processingenjör Vattenrening

Heltid, Pulp & Perform. Chemicals

Västra Götaland, Sweden Apply Now Apply until: 12 May 2019

Responsibility

Vill du ansvara för ett vattenreningsverk och ingå i vår fabriksledning?
Är du intresserad av förbättringsarbete och att hitta optimeringar?
Trivs du i en självständig roll med många kontaktytor?

I så fall kan det här vara ditt nästa karriärsteg! Till vår Silica Sol-fabrik i Bohus söker vi nu en Processingenjör med ansvar för vårt centrala vattenreningsverk. Site Bohus består av totalt fyra fabriker, och Silica Sols Reningsverk renar vattnet ifrån alla fabrikerna. Som Processingenjör är du expert på vattenreningsverket och processägare för vattenreningen för hela siten.

Som processingenjör ansvarar du för att anläggningen fungerar både i ett kortsiktigt och långsiktigt perspektiv. Du ansvarar för instruktioner och utbildning av operatörer, som du jobbar i nära samarbete med i ditt dagliga arbete. Vidare kommer du att arbeta med avfallshanteringen och rapporterar anläggningens analysvärden, som sedan rapporteras till Länsstyrelsen. Du kommer att arbeta med optimering av anläggningen, medverka vid besiktningar samt ansvarar för underhåll. I rollen ingår budgetansvar och du ansvarar för investeringsansökningar. Alla delar av tjänsten kräver att du har ett fokus på Hälsa, Säkerhet och Miljö.

I rollen kommer du att samarbeta med alla på fabriken. Även om din roll är självständig, så ingår du i ett trevligt och hjälpsamt team som tillsammans ser till så att fabriken inklusive vattenreningsverket levererar enligt uppsatta mål. Du kommer att få möjlighet att ta mycket ansvar och ha en varierande vardag.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

 • Processansvarig för site Bohus vattenrening
 • Problemlösning för att åtgärda ev. problem som uppstår vid drift- eller underhållsarbete för att säkerställa drift av reningsverket
 • Säkerställa att reningsverket har uppdaterade instruktioner
 • Ta fram fakta och föreslå optimeringar med avseende på kapacitet, kostnad, säkerhet och miljö
 • Arbetar med avfallshantering från vattenreningsverket
 • Budgetansvar och hantera investeringsansökningar
 • Medverkar vid besiktning av anläggningen
 • Underhållsansvar
 • Utfärda arbetstillstånd
 • Rapportera analysvärden, som rapporteras till Länsstyrelsen och medverka i möten med dem
 • Ansvara för uppföljning av kemikalieförbrukning i anläggningen

Job Requirements

 • Civil- eller högskoleingenjör
 • 3 års relevant erfarenhet ifrån kemisk industri eller vattenreningsverk
 • Goda kunskaper inom HSE, processäkerhet och riskhantering
 • Erfarenhet ifrån LEAN-metodik är meriterande
 • Flytande svenska och engelska, både skriftligt och muntligt
 • God kommunikations- och samarbetsförmågaVarför Nouryon?

Tycker du hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete är viktigt? Vill du växa tillsammans med ett företag som blickar framåt och ständigt förbättrar sitt arbetssätt? Våra medarbetare har idéer för en hållbar framtid, och drivkraft att förverkliga dem. De tror att integritet och långsiktiga relationer är nycklar till framgång. Om det stämmer in på dig, gör vi gärna plats för dina ambitioner och kan erbjuda många karriärmöjligheter. Från första dagen stöttar vi din personliga utveckling genom utmanande roller och omfattande möjligheter att lära och växa i en dynamisk, internationell och proaktiv arbetsmiljö med stor mångfald.


Ytterligare information

Detta är en tillsvidareanställning på heltid där du rapporterar till Plant Manager Silica Sol. Tjänsten är placerad i Bohus. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med CV och ansökningsbrev. Vi tar inte emot ansökningar via mail.


För mer information om tjänsten kontakta Cecilia Rydin, Plant Manager Silica Sol, 0709-577189.


För mer information om rekryteringsprocessen kontakta Matilda Bolin, Talent Resourcing Partner, 0709-57 71 34.


För fackliga frågor ring vår växel på 031-58 70 00 och fråga efter:
Akademikerklubben, Emma Lundin
Unionen, Helene Rosenlund
Ledarna, Ronny Knutsson


Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@akzonobel.com


Vi ser fram emot din ansökan!


Mer om företaget

Nouryon har cirka 10.000 anställda och verksamhet i över 80 länder runt om i världen. Under vår nästan 400 år långa resa mot att bli en global ledare inom specialkemi har vi byggt upp stor expertis, utvecklat långsiktiga kundrelationer och förtjänat en plats bland de branschledande företagen när det kommer till säkerhet, hållbarhet och tillförlitlighet. Runt om i världen har våra produkter stor betydelse i människors vardagliga liv.


Pulp and Performance Chemicals är en ledande aktör inom teknologi för massablekning, papperskemikalier, kiselsyrasoler och expanderbara mikrosfärer. Vi erbjuder innovativa och hållbara produkter och teknologier som används av kunder för en mängd industriella ändamål. Vår anläggning i Bohus är en strategisk produktionssite för affärsenhet Pulp and Performance Chemicals. Den består av fyra produktionsanläggningar, fem laboratorier och flera kontorsbyggnader som ger arbete åt ca 500 personer, varav omkring 150 personer arbetar inom produktion. Här framställer vi väteperoxid, separationsprodukter (Kromasil), kiselsyrasoler samt alkalipellets. Förutom produktion ansvarar vi också för mediaförsörjning och vattenrening på anläggningen.

Följ oss på LinkedIn och Facebook för nyheter och uppdateringar om intressanta tjänster.


Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda.


Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

*LI-SWE

Vacancy data
Closing date
12 May 2019
Vacancy number
190001R6
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
State/Region/Province
Västra Götaland
Site
Bohus
Business unit
Pulp & Perform. Chemicals
Job characteristics
Job family
Manufacturing
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Heltid
Contract type
Tillsvidareanställning

Open positions in Manufacturing

See all

Open positions in Sweden

See all

About Nouryon

Vi är en världsledare inom specialkemi. Industrier i hela världen förlitar sig på oss och våra specialkemikalier för tillverkning av vardagsprodukter som papper, plast, byggmaterial, livsmedel, läkemedel och hygienartiklar. Vi har byggt upp ett företag i världsklass samt skapat starka partnerskap med våra kunder, grundat på nära 400 års erfarenhet och våra 10 000 medarbetares gemensamma engagemang och fokus på tillväxt, starka finansiella resultat, säkerhet, hållbarhet och innovation. Vi är verksamma i fler än 80 länder världen över och vårt industriledande utbud omfattar varumärken som Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.