Produktionsledare till Nouryon

Full-time, Ethylene & Sulfur Derivatives

Örebro, Sweden Apply Now Apply until: 23 Jun 2019

Responsibility

 Nu har du den unika möjligheten att bli del av en familjär stämning, men med en internationell anda! Vi söker nu dig som vill arbeta som produktionsledare på vår site i Kumla. På vår site i Kumla arbetar 40 personer tillhörande Nouryon som är ett av de världsledande kemiföretagen inom kemisektorn. Vi har ca 10 000 anställda i världen varav runt 2000 arbetar i Sverige. Vill du vara en del av vår verksamhet för en världsledande industri?  

Ansvarsområden och arbetsuppgifter


Som produktionsledare kommer du att ha fullt personalansvar för 6 skiftlag. I rollen som produktionsledare har du också ansvar över produktionsenhetens prestanda, att se till så att prioriterade arbetsuppgifter utförs och att de uppsatta produktionsmålen nås. Detta gör du genom att coacha och stötta dina teammedlemmar, samtidigt som du fördelar arbetsuppgifter på ett effektivt och ändamålsenligt sätt för att efterleva våra produktionsmål.

Du ansvarar för att uppfylla uppställda krav beträffande:
 • Miljö inklusive arbetsmiljö
 • Skalskydd
 • Energieffektivitet
 • Kvalitet
 • Kvantitet
 • Effektivitetsplan

 
Vi är mycket noga med att alla våra uppgifter utförs enligt våra arbetsrutiner, instruktioner och andra regler och riktlinjer som garanterar säkert och effektivt genomförande. Därför är det viktigt att du som söker har ett högt säkerhetstänk.


Utöver ovanstående ansvarsområden kommer du också att ansvara för planering och översyn i anläggningen, vara processägare av arbetsuppgifter, schemaläggning i lagen. Du leder skiftlagens underhållsarbete i anläggningen, ansvarar för teamets KPI:er, upprättar och uppdaterar driftinstruktioner. Du planerar även tillsammans med produktionsingenjör och underhåll dagens arbetsuppgifter utöver själva driften. Du är tekniskt stöd till din personal och verkar aktivt för ett trivsamt och utvecklande arbetsklimat i skiftlagen samt en god kommunikation mellan skiften, underhåll och övriga enheter.
Job Requirements

Vi söker dig som har erfarenhet från processindustrin eller en liknande roll. Vi ser gärna att du är utbildad processingenjör, kemiingenjör eller likvärdig utbildning alternativt har motsvarande relevant arbetserfarenhet.

 • T eknisk utbildning inom process/driftteknik/ /kemiteknisk utbildning/motsvarande arbetserfarenhet
 • Goda datorkunskaper -  Meriterande med erfarenhet av SAP, Delta V och ABB
 • B-Körkort
 • Kan hantera att arbeta i en miljö med höga säkerhetskrav
 • Erfarenhet av tidigare ledarroll är inte ett krav, men meriterande
 


Du är en stabil, strukturerad och trygg person som aktivt strävar efter att förbättra arbetsprocesser och stärka kompetens genom att bidra till ett öppet och positivt arbetsklimat hos din personal och dina kollegor. Du gillar att finna lösningar på problem och dela med dig av din kunskap till andra. Befattningen kräver hög flexibilitet, ansvarskänsla, god samarbetsförmåga samt en hög kvalitetsmedvetenhet och förmåga att skapa förtroende bland din personal och dina uppdragsgivare.


Ytterligare information

            
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid samt placerade i Kvarntorp, Kumla. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail.


För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Sitechef Adis Redzovic +46 731429623Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Talent Resourcing Partner, Anesa Divovic +46709577361

Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta:  Recruiting.SE@Akzonobel.com 


Vi ser fram emot din ansökan! 

Mer om Nouryon i Kvarntorp


Vi producerar kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen. Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd. Produkterna som produceras i Kvarntorp förser växter med viktiga metaller, vilket bidrar till att öka jordbrukens produktivitet. Detta blir allt viktigare då den stigande världsbefolkningen minskar mängden jordbruksmark för livsmedelsproduktion och medför en ökad odling av näringsfattiga jordar. Det understryker vårt engagemang för hållbarhet och vårt initiativ Human Cities genom att bidra till att öka effekten av jordbruk i regioner med dåliga markförhållanden samt den växande trenden med urbana odlingar.

Mer om Nouryon


Branscher världen över är beroende av vår viktiga kemi inom tillverkningen av vardagliga produkter som papper, plast, byggmaterial och personliga hygienartiklar. Med utgångspunkt i våra anställdas engagemang och vårt gemensamma engagemang för säkerhet, hållbarhet och öppen innovation har vi etablerat en världsklass verksamhet och byggt starka partnerskap med våra kunder. Vi arbetar i över 80 länder runt om i världen och vår portfölj av branschledande varumärken inkluderar Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.


Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda 


Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. 


Vacancy data
Closing date
23 Jun 2019
Vacancy number
190001S2
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
State/Region/Province
Örebro
Site
Kumla
Business unit
Ethylene & Sulfur Derivatives
Job characteristics
Job family
Production
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Full-time
Contract type
Permanent

Open positions in Production

See all

Open positions in Sweden

See all

About Nouryon

We are a global specialty chemicals leader. Industries worldwide rely on our essential chemistry in the manufacture of everyday products such as paper, plastics, building materials, food, pharmaceuticals, and personal care items. Building on our nearly 400-year history, the dedication of our 10,000 employees, and our shared commitment to business growth, strong financial performance, safety, sustainability, and innovation, we have established a world-class business and built strong partnerships with our customers. We operate in over 80 countries around the world and our portfolio of industry-leading brands includes Eka, Dissolvine, Trigonox, and Berol.

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.