Maintenance Manager

Fulltime, Integrated Supply Chain

Alby, Sweden Apply Now Apply until: 22 Aug 2022

Vill du vara med och göra vardagen enklare för människor runt om i världen? Utan att du ser det så möter du oss varje dag i din vardag. Vi finns i dina sulor, i din mobil och i tidningen du läser. Med ett gemensamt engagemang för innovation, hållbarhet och säkerhet arbetar våra medarbetare dagligen för en hållbar framtid.

Som underhållschef ansvarar du för att säkerställa en kostnadseffektiv drift och en hög tillgänglighet för klorat- och väteperoxidanläggningarna i Alby. Vi siktar på att nå ett underhåll i världsklass, World Class Maintenance, på vår Site i Alby, Ånge. Vi söker nu en ny Underhållschef med ansvar för att leda och utveckla underhållsorganisation och underhållsprocesser. Du rapporterar direkt till Sitechefen och ingår i Sitens ledningsgrupp. Du ansvarar för ett 20-tal personer (10 är direktrapporterande) inom områdena mek, el, automation, facilities och förråd med förnödenheter och reservdelshållning.

Genom sund personalledning och teknisk problemlösning säkerställs tillförlitligheten hos Sitens produktionsenheter, infrastruktur, verktyg och utrustning. Vi följer global bästa praxis för underhåll och ständiga förbättringar, allt enligt Nouryons LEAN-koncept ALPS. Som underhållschef ansvarar du för en kostnadseffektiv drift och produktion med hög tillförlitlighet. Huvudmålen är Säkerhet, Effektivitet (process och kostnad), Kvalitet och Asset Integrity.

 

Ansvarsområden

 • Äger vision, strategi och handlingsplan för att nå ett underhåll i världsklass.
 • Utvecklar underhållsprocesserna och kompetensen på underhållsavdelningen mot underhåll i världsklass enligt Nouryons Leading Performance System, ALPS.
 • Kontinuerligt utveckla och optimera underhållsprocesserna.
 • Budgetansvariga för anläggningarnas underhållsbudget, Zero base budgeting (Abacus SAP PM).
 • Aktivt styra och följa upp underhållskostnader för att säkerställa att den befintliga budgeten följs. Genomföra underhållskostnadsanalys för att säkerställa goda prognoser.
 • Följa upp och agera på KPI:er specifika för underhållsprocesserna.
 • Förbereda och planera underhållsplanen och genomförandet
 • Kontinuerligt utveckla människorna i underhållsorganisationen för att säkra flexibilitet och redundans i organisationen.
 • Säkerställer att underhållsarbetet utförs i enlighet med tillämpliga lagar och tillstånd samt Nouryons policyer avseende hälsa, säkerhet och miljö.

 

Kvalifikationer

 • Kandidatexamen inom relevanta områden, såsom maskinteknik eller motsvarande
 • Underhållsspecifik utbildning och 5-7 års erfarenhet inom underhållsområdet
 • Skicklig och erfaren ledare.
 • Kunskap och förståelse för hälsa, säkerhet, miljö och energifrågor
 • Djupa kunskaper i SAP PM och arbetsflöde är meriterande
 • Övergripande kunskap om disciplinerna inom underhåll
 • God förståelse för Lean- och underhållsprocesser och verktyg för rotorsaksanalyser.
 • Utmärkta språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

 

För att lyckas i denna position är du en stark, coachande ledare som uppskattar kraften i lagarbete såväl som i individuella prestationer. Du är trygg i din egen expertis och har ett starkt driv att leverera resultat samtidigt som du håller en hög kvalitet och hög säkerhet. Du har utmärkt kommunikationsförmåga och vinner genom att tydligt sätta riktningen för avdelningens leverans. Du skapar vinnande team och bygger nätverk. Du har erfarenhet från förändringsledning och trivs med att vara chef i en föränderlig miljö.

 

 

 

Varför komma till oss?

Brinner du för hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete? Vill du växa tillsammans med ett företag som är framåtblickande och ständigt förbättrar hur de arbetar? Företaget och våra medarbetare har idéer om hur man bygger en hållbar framtid och har drivkraften och passionen att förverkliga dem. Vi tror på att bygga långsiktiga relationer och att integritet är nyckeln till framgång. Om det beskriver dig ger vi gärna plats för dina ambitioner. Vi erbjuder dig otaliga karriärmöjligheter. Från dag ett stödjer vi dig med din personliga och professionella utveckling genom utmanande positioner och omfattande lärande- och utvecklingsmöjligheter, i en dynamisk, internationell, mångsidig och proaktiv arbetsmiljö. Ta chansen och kom och jobba med oss!

 

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med rapportering direkt till Sitechef. Site Alby är belägen i Alby, Ånge som ligger i Medelpad, Västernorrland. Området i Ljungandalen är mycket vackert och ligger nära Härjedalens och Jämtlands skidorter som Vemdalen och Åre. Det finns många möjligheter till utomhusaktiviteter som skidåkning, snöskoteråkning, fiske, vandring, golf och jakt för att nämna några exempel.

Vänligen ansök via vårt onlinerekryteringssystem med CV och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via e-post, dessa ansökningar kommer inte att tas med.

För ytterligare information om den lediga tjänsten vänligen kontakta Peter Nilsson, Sitechef, +4670 598 48 26 eller peter.nilsson@nouryon.com

För information om rekryteringsprocessen eller din ansökan, vänligen kontakta Talent Acquisition Specialist Valeria Berner, valeria.berner@nouryon.com

 

Vid fackliga frågor vänligen kontakta:

Unionen: Susanne Granlund +46690 154 07

Ledarna: Jan Filipsson +4670 519 97 09

Sveriges Ingenjörer: Stefan Kamsten +4670 376 62 84

Om du har några allmänna frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@Nouryon.com

 

About Nouryon  

Nouryon is a global, specialty chemicals leader. Markets and consumers worldwide rely on our essential solutions to manufacture everyday products, such as personal care, cleaning goods, paints and coatings, agriculture and food, pharmaceuticals, and building products. Furthermore, the dedication of more than 7,650 employees with a shared commitment to our customers, business growth, safety, sustainability and innovation has resulted in a consistently strong financial performance. We operate in over 80 countries around the world with a portfolio of industry-leading brands. Visit our website and follow us @Nouryon and on LinkedIn.  

 

 

Ansökningsprocessen

Vi gör löpande urval och kan komma att avsluta ansökningsprocessen innan sista ansökningsdatum

så tveka inte att skicka in din ansökan direkt.

I vårt första urval går vi noggrant igenom alla ansökningar. Om dina kunskaper och kvalifikationer stämmer överens med den profil vi söker kommer du att bli inbjuden till en första telefonintervju som tar cirka 30 minuter. Om du går vidare i vår urvalsprocess bjuder vi in ​​dig till en personlig intervju som tar cirka 1,5 timmar. Där träffar du den rekryterande chefen.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi ber dig som intern kandidat att ansöka med din Nouryon-mail. 

 

Vi har redan valt våra inköpskanaler för denna rekrytering och ber vänligen att inte bli kontaktade av några reklamagenter, rekryteringsbyråer eller bemanningsföretag.

Vacancy data
Closing date
22 Aug 2022
Vacancy number
N0007224
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
Site
Alby
Business
Integrated Supply Chain
Job characteristics
Job family
Integrated Supply Chain
Hierarchy level
Management
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Integrated Supply Chain

See all

Open positions in Sweden

See all

About Nouryon

To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.