Production Engineer

Fulltime, Integrated Supply Chain

Sundsvall, Sweden Apply Now Apply until: 19 Aug 2022

Production Engineer

 

Vill du vara med och göra vardagen lättare för människor runt om i världen? Utan att se det möter du oss varje dag i din vardag. Vi finns i dina skosulor, i din mobil och i tidningen du läser. Med ett gemensamt engagemang för innovation, hållbarhet och säkerhet arbetar våra medarbetare dagligen för en hållbar framtid.

 

Vi söker nu en Produktionsingenjör till vår Klorat och vätgas tillverkning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Sundsvall där du rapporterar direkt till team lead Produktion Technology Solutions. Produktion TS jobbar med tillverkning av Klorat och vätgas, försörjning av ånga och värme till hela siten samt produktion av expanderbara mikrosfärer.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som produktionsingenjör ansvarar du för att arbeta för en tillförlitlig produktion genom att minska avvikelser och öka andelen rätt första gången. Du ger daglig coachning och support till problemlösning i produktionen och arbetar tillsammans med andra i produktionsteamet vid genomförande av grundorsaksanalyser, processoptimering, investeringsprojekt samt identifiering av förbättringar. I din roll arbetar du nära operatörer, ledare och processingenjörer.

 

Utveckling och förbättringar av den befintliga produktionen är ett pågående fokus. Vi fokuserar på att nå hög produktivitet i alla led där arbete inom Hälsa, Säkerhet och Miljö är en viktigt del. Ytterliggare ansvarsområden innefattar:

 

 • Daglig uppföljning av produktionen och den data vi samlar in från våra produktionsprocesser.
 • Analyser och utvärdering av processdata samt att generera och tolka rapporter efter behov för att identifiera förbättringsmöjligheter
 • Analysera variationer i processerna och användning av statistiska verktyg för att identifiera rotorsaker.
 • Ansvar för identifiering av flaskhalsar och utvärderar bevis för att vi har rätt flaskhals identifierad.
 • Driva förbättringsarbeten och initiera projekt enligt överenskommen plan utifrån rotorsaker, flaskhalsar samt möjligheter.
 • Utveckling av processen och processkunskapen hos operatörer.


 

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som Produktionsingenjör har du en universitets-/högskoleexamen som civilingenjör inom kemiteknik eller motsvarande. Du har även erfarenhet av att arbets inom industri och önskvärt som produktion eller processingenjör. I övrigt söker vi någon som har:

'

 • Erfarenhet av Lean eller andra produktionssystem samt arbete i projekt
 • God engelska och svenska i både tal och skrift
 • Kunskaper i L6S verktyg är meriterande
 • Meriterande med erfarenhet inom elektrokemi
   

Varför Nouryon?
Tycker du hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete är viktigt? Vill du växa tillsammans med ett företag som blickar framåt och ständigt förbättrar sitt arbetssätt? Våra medarbetare har idéer för en hållbar framtid, och drivkraft att förverkliga dem. De tror att integritet och långsiktiga relationer är nycklar till framgång. Om det stämmer in på dig, gör vi gärna plats för dina ambitioner och kan erbjuda många karriärmöjligheter. Från första dagen stöttar vi din personliga utveckling genom utmanande roller och omfattande möjligheter att lära och växa i en dynamisk, internationell och proaktiv arbetsmiljö med stor mångfald.

 

Ytterligare information
Detta är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Stockvik. Du kommer att rapportera till Team Lead Production.

 

Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med CV och ansökningsbrev. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

 

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Marcus Molander, Team Lead Production, via email: marcus.molander@nouryon.com

 

För mer information om rekryteringsprocessen eller din ansökan, vänligen kontakta Emmelie Arvidsson via email: emmelie.arvidsson@nouryon.com

 

För fackliga frågor:

 

Ledarna: Jenny Ersson +46 70 344 02 80 

Sveriges ingenjörer: Ted Svensson +46 72-217 55 84

Unionen: Mattias Andersson +46 70 428 41 03

IF Metall: Rolf Eriksson +46 70 564 38 38 eller Benny Sundeborn +46 70 272 04 64

 

Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@Nouryon.com

 

Mer om företaget

Nouryon är ett ledande globalt företag inom specialkemi. Industrier och konsumenter över hela världen förlitar sig på våra lösningar för tillverkning av oumbärliga vardagsprodukter som hygienartiklar, rengöringsprodukter, färg, jordbruksprodukter och livsmedel, läkemedel och byggmaterial. Dessutom har våra 7,650 medarbetares gemensamma engagemang för våra kunder, tillväxt, säkerhet, hållbarhet och innovation lett till en genomgående stark ekonomisk utveckling. Vi finns i fler än 80 länder runt om i världen med våra branschledande varumärken. Besök vår webbplats och följ oss @Nouryon och på LinkedIn.   

 

Ansökningsprocessen

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan ansökningstidens slut. Vi uppmuntrar därför till att skicka in din ansökan snarast möjligt.

 

Möter dina kompetenser och kvalifikationer den profil vi söker blir du inbjuden till en första telefonintervju på ca 30 minuter. Går du därefter vidare i vår urvalsprocess är nästa steg att vi bjuder in dig till ett personligt möte, en face-to-face intervju på ca 1,5 timme, tillsammans med rekryterande chef.

 

Vi ser fram emot din ansökan!
 

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp..

Vacancy data
Closing date
19 Aug 2022
Vacancy number
N0007161
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
Site
Sundsvall
Business
Integrated Supply Chain
Job characteristics
Job family
Integrated Supply Chain
Hierarchy level
Management
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Integrated Supply Chain

See all

Open positions in Sweden

See all
To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.