Production Engineer

Fulltime, Ethylene & Sulfur Derivatives

., Kumla, Sweden Apply Now Apply until: 18 Feb 2020

Responsibility

Vi på Nouryon söker nu en produktionsingenjör till vår site i Kumla

Nu har du den unika möjligheten att bli del av en familjär stämning men med en internationell anda! På vår site i Kumla arbetar 40 personer, tillhörande Nouryon som är världsledande inom kemisektorn. Vi har ca 10000 anställda i världen varav runt 1800 arbetar i Sverige.

Hos oss i Kumla har vi nyligen investerat mer än 100 miljoner SEK för att utöka vår produktionskapacitet för mikronäringsämnen, vilka används som väsentliga ingredienser på den globala jordbruksmarknaden. Efterfrågan på våra produkter ökar snabbt och denna expansion säkerställer att vi kan möta våra kunders krav framöver. Därför växer vi även i personal och letar efter dig! Vill du vara en del av vår verksamhet för en världsledande industri?

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
• Ansvar för den produktionstekniska och processtekniska funktionen hos anläggningen.
• Ansvarar tillsammans med produktionsledare för att ta fram av driftinstruktioner samt utveckling/förbättring och underhåll
• Delta i riskbedömningar i ”processmodifierings-grupperna” och tar fram underlag för riskbedömning, samt deltar i riskanalyser och säkerställer att åtgärder från riskanalyser görs i tid enligt plan
• Processoptimering och att leda denna mot effektivare resursutnyttjande
• Processutbildning av operatörer och viss utbildning för underhållspersonal
• Aktivt utöva ledarskap för att öka säkerheten på fabriken och ha konstruktiv dialog med anställda för att säkra att våra säkerhetsrutiner följs

 

Kvalifikationer:

• Civilingenjörsutbildning inom processteknik/kemiteknik eller motsvarande erfarenhet/kompetens inom området
• Det är meriterande om du arbetat i en liknande roll, gärna som tidigare processingenjör/produktionsingenjör och/eller har tidigare erfarenhet av processindustrin
• Du kan hantera att arbeta i en miljö med höga säkerhets- och leveranskrav
• Erfarenhet av Lean/Sex Sigma eller andra produktionssystem samt projekt
• God engelska och svenska, i tal och skrift
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du är initiativkraftig och drivs av att lösa problem och söka förbättring och utveckling, både på egen hand och tillsammans med andra. Du har en god analytisk förmåga och ett proaktivt arbetssätt. Du har ett stort fokus på säkerhet och arbetsmiljö.

Vidare önskar vi att du är noggrann, flexibel och målfokuserad samt tvekar inte att ta de kontakter som krävs för att driva uppdrag och projekt framåt. Vi arbetar med högt säkerhetstänk är du en förebild inom detta och inspirerar kollegor. Då du kommer att arbeta både självständigt och i team så är samarbetsförmågan viktig och att du tar initiativ till ”Best practice” Självfallet lever du upp till och motiveras av våra värderingar: leda vägen, växa tillsammans och leverera våra åtaganden.

 

Varför Nouryon?
Tycker du hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete är viktigt? Vill du växa tillsammans med ett företag som blickar framåt och ständigt förbättrar sitt arbetssätt? Våra medarbetare har idéer för en hållbar framtid, och drivkraft att förverkliga dem. De tror att integritet och långsiktiga relationer är nycklar till framgång. Om det stämmer in på dig, gör vi gärna plats för dina ambitioner och kan erbjuda många karriärmöjligheter. Från första dagen stöttar vi din personliga utveckling genom utmanande roller och omfattande möjligheter att lära och växa i en dynamisk, internationell och proaktiv arbetsmiljö med stor mångfald.

Ytterligare information
Detta är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Kumla, Örebro län. Du kan läsa mer om Örebro och Kumla här:

https://www.visitorebro.se/

https://www.visitkumla.se/

 

Du kommer att rapportera till Produktionschef. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med CV och ansökningsbrev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. 

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Emil Johansson, Production Manager, tel: 0730 88 52 93

För mer information om rekryteringsprocessen eller din ansökan, vänligen kontakta Gustav Sjöholm, HRBP, 0730 20 21 50


För fackliga frågor: 

Unionen:  Hans-Eirik Erga, 0737 83 95 47

 

Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@Nouryon.com


Mer om företaget

Nouryon har cirka 10.000 anställda och verksamhet i över 80 länder runt om i världen. Under vår nästan 400 år långa resa mot att bli en global ledare inom specialkemi har vi byggt upp stor expertis, utvecklat långsiktiga kundrelationer och förtjänat en plats bland de branschledande företagen när det kommer till säkerhet, hållbarhet och tillförlitlighet. Runt om i världen har våra produkter stor betydelse i människors vardagliga liv.


Följ oss på Linkedin och Facebook för nyheter och uppdateringar om intressanta tjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vacancy data
Closing date
18 Feb 2020
Vacancy number
N0000542
Organization
Continent
Europe
Country
Sweden
State/Region/Province
.
Site
Kumla
Business unit
Ethylene & Sulfur Derivatives
Job characteristics
Job family
Production
Hierarchy level
Entry Level
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Production

See all

Open positions in Sweden

See all
To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.