HSE&S manager

Fulltime, Integrated Supply Chain

Deventer, Netherlands Apply Now Apply until: 23 Jan 2022

Ben jij een specialist op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (HSE) binnen de chemische industrie op hoger management niveau? Heb jij bewezen ervaring bij het opstellen, verbeteren en implementeren van HSE beleid en het uitdragen van dit beleid binnen een organisatie? Ben je BRZO gekwalificeerd, en beschik je over de relevante kennis op het gebied van milieuwetgeving en vergunningaanvragen? Indien dit zo is, dan zijn wij op zoek naar jou!

In ons Research, Development & Innovatie Kenniscentrum hebben wij momenteel een vacature voor een:

HSE&S Manager M/V
Fulltime, Deventer, Nederland.
Bruto Jaarsalaris afhankelijk van kennis en ervaring tussen de EUR 60.000 – EUR 100.000

Jouw uitdaging als HSE&S Manager
Als HSE&S manager ben je de specialist voor het lijn management voor HSE beleid, je beïnvloedt de HSE cultuur en houd je operationeel dagelijks bezig met processen op de locatie. Je bent verantwoordelijk voor het continue verbeteren van HSE processen en vervult een rolmodel op het gebied van het opvolgen en accepteren van HSE beleid. Functioneel werk je samen met HSE collega’s op corporate niveau om Nouryon’s HSE beleid op locatie niveau te implementeren.

Als HSE&S Manager neem je lokale beslissingen inzake alle voorkomende HSE onderwerpen voor de locatie in Deventer, in nauwe samenwerking met de HSE&S Specialist aan wie je leiding geeft. Je rapporteert aan de Site Director.

Je verantwoordelijkheden
• Je opereert in een complexe organisatorische omgeving (intern en extern) en je weet hoe en wie te beïnvloeden
• Het formuleren en accorderen van richtlijnen en procedures en implementeren van Nouryon standaarden voor HSE&S
• Voorbereiden en begeleiden externe audits (ISO 9001 en 14001) en BRZO inspecties (Nouryon Deventer is een BRZO locatie).
• Je draagt aanzienlijk bij aan verschillende HSE agendapunten 1 – 2 jaren vooruit (Bijvoorbeeld op het gebied van process veiligheid, milieu verantwoordelijkheid.)
• Je hebt een gedegen en brede kennis  van veranderingsprocessen binnen de eigen HSE discipline, rekening houdend met de andere disciplines
• Je bent eigenaar van het ‘Occupational Hygiene Risk Management (OHRM) proces’ en de daaraan gerelateerde arbo onderwerpen. Je ondersteunt HSE gerelateerde (sub)projecten op het gebied van bijvoorbeeld vergunningen en veiligheidsonderzoeken.
• Je kan lokale beslissingen nemen  inzake alle HSE gerelateerde onderwerpen voor de locatie Deventer in overleg met de site director. Hij / zij is bevoegd tot het voorbereiden en (laten) uitvoeren van HSE beleid en is verantwoordelijk voor de acceptatie hiervan door alle medewerkers van de site in Deventer.

Nouryon in Deventer
Onze locatie in Deventer bestaat uit een multi business kennis centrum met meer dan 230 hoog opgeleide R&D medewerkers. RD&I Deventer huisvest een aantal onafhankelijk opererende onderzoekslaboratoria die onderdeel zijn van de Nouryon bedrijven maar ook laboratoria die onderdeel zijn van de ‘Expert Capability Group (ECG)’ die ondersteuning biedt in analytisch, materiaal, en milieukundig onderzoek voor de organisatie wereldwijd. Ook de ‘Complex Organics Plant’ – een pilot plant voor hoogwaardig complexe chemicaliën – is onderdeel van de locatie in Deventer. De afdeling HSE&S is onderdeel van de site service organisatie die betrokken is bij alle activiteiten on site. De locatie staat onder toezicht van bevoegd gezag m.b.t. BRZO wetgeving.

HSE&S 
Het HSE&S Beleid heeft ‘nul incidenten’ als doelstelling. Continu verbetertechnieken worden ingezet om te komen tot deze pijlers: Veiligheid voor mensen en processen, het naleven van de milieuwetgeving, veiligheid,- en gezondheid regels. Met het managen en onderhouden van een ‘nalevingscultuur’, werkt het HSE&S team aan een breed gedragen veiligheidscultuur.

Heb jij het in huis?
Om in aanmerking te komen voor deze uitdagende functie  breng je tenminste 5 jaar relevante werkervaring mee als HSE&S Manager in een chemische/industriële/laboratorium werkomgeving, je bent BRZO geclassificeerd.

Hiernaast beschik je over:
• Een opleiding Hogere Veiligheidskunde of gelijkwaardig;
• Kennis van milieuwetgeving en vergunningaanvragen
• Kennis van Risk Assessments methodieken (RI&E, HAZOP)
• Kennis van management systemen zoals ISO9001 en ISO14001
• Een resultaat gerichte en innovatieve manier van denken
• Uitstekende communicatieve en coachende vaardigheden en ben je een teamspeler
• Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Dit kun jij van ons verwachten
• Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
• Een bruto jaarsalaris incl. vakantiegeld op basis van jouw werkervaring tussen: EUR 65.000 – EUR 100.00
• 35 vakantie- en verlofdagen
• Een aantrekkelijke bonusregeling
• Een uitstekende pensioenregeling
• De mogelijkheid om mee te doen met een collectieve zorgverzekering
• Opleidingsmogelijkheden

Wil jij bij Nouryon aan de slag als HSE&S Manager?
Herken je jezelf in bovenstaande profiel? Solliciteer dan via onze apply button en voeg je CV en functie specifieke motivatiebrief toe. Voor meer informatie over het recruitmentproces kun je contact opnemen met Rob Sanders, Recruiter, rob.r.sanders@nouryon.com  

Sollicitaties per mail worden niet in behandeling genomen.

Een pre-employment screening, assessment en VOG kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.
 

Vacancy data
Closing date
23 Jan 2022
Vacancy number
N0004185
Organization
Continent
Europe
Country
Netherlands
Site
Deventer
Business
Integrated Supply Chain
Job characteristics
Job family
Other
Hierarchy level
Management
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Other

See all

Open positions in Netherlands

See all

About Nouryon

To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.