Environmental Microbiologist

Fulltime, Integrated Supply Chain

Deventer, Netherlands Apply Now Apply until: 13 Dec 2021

Ben jij een specialist in het onderzoeken van biodegradatie van chemicaliën? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen een internationaal team van zeer ervaren onderzoekers? Als dat zo is, dan zijn wij op zoek naar jou!
 

Analist Microbiologie R&DI

Fulltime, Deventer, Nederland

Bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld: EUR 40.000 - EUR 55.000

De productie en het wijdverbreide gebruik van chemicaliën in verschillende industriële en huishoudelijke toepassingen leiden tot de opname van deze chemicaliën in de natuur door lozing van afvalwater of door directe toepassingen. Biodegradatie wordt beschouwd als het belangrijkste proces bij het verminderen van chemische concentraties in het milieu. Het effect van chemicaliën in het milieu wordt beoordeeld door biodegradatietesten uit te voeren.

Als onderdeel van Nouryon's Expert Capability Group (ECG), is het laboratorium voor milieuchemie gespecialiseerd in het uitvoeren van biologische degradatietesten volgens internationale standaardrichtlijnen en onder het kwaliteitssysteem Good Laboratory Practice (GLP).

Resultaten van testen en onderzoek naar biodegradatie worden gebruikt in stofprofilering, inclusief classificatie en etikettering, registraties, kennisgevingen, risicobeoordelingen en dragen bij aan de totstandkoming van Safety Data Sheets (SDS).
 

Jouw uitdaging als Analist Microbiologie RD&I

Als analist microbiologie voer je zelfstandig biodegradatie testen uit en interpreteer je de resultaten. Je onderzoekt daarbij het milieukundig effect van stoffen en producten afkomstig van Nouryon. Je levert fundamentele microbiologische- en analytische resultaten in projecten en studies. Je gebruikt daarbij OECD-screeningtests voor biodegradatie. Je past een range van analytische technieken toe zoals TOC en GC.

Verder ben je:

• Verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering (inclusief onderhoud) van biodegradatie testen.

• Adviseur inzake de beste strategieën voor testen op biodegradatie.

• Verantwoordelijk voor het onderhoud van GLP-items en procedures voor de toegewezen taken.

• Verantwoordelijk voor de kwaliteit en tijdige rapportage van de resultaten.
 

Nouryon in Deventer

Onze site in Deventer bestaat uit een kenniscentrum met meer dan 200 hoog opgeleide R&D medewerkers. In aanvulling hierop faciliteert RD&I Deventer een aantal onafhankelijke opererende onderzoek laboratoria die deel uitmaken van Nouryon alsmede de ‘Expert Capability Group’ (ECG) die ondersteuning biedt in analytische, materiaal- en milieu wetenschap voor ons wereldwijde bedrijf.

De RD&I teams en de ECG ‘s werken als partner in het Business Innovation Team en levert kennis in specifieke toepassingen van wetenschap en technologie die essentieel zijn voor onze bedrijfs innovatie programma’s. Tenslotte huisvesten we de ‘Complex Organics Plant’ , dit is een kleine productie faciliteit die hoogwaardige chemicaliën produceert.
 

Heb jij het in huis?

Om voor deze functie in aanmerking te komen heb je een afgeronde opleiding Hogere Laboratorium Onderwijs (HLO) met als specialisatie milieuanalyse, microbiologie of biotechnologie. Je bent ervaren in het testen met richtlijnen (OECD, OPPTS, ISO etc.). Verder heb je ervaring met biodegradatietesten, en milieuanalyses.

Vervolgens ben of heb je:

• Bekend met microbiologische laboratoriumtechnieken (verrijkingsculturen, mediavoorbereiding, zuurstofmetingen, enz.)

• Bekend met de principes van Good Laboratory Practice (GLP)

• Gemotiveerd, enthousiast, in staat om zelfstandig en in teamverband te werken, leergierig en participerend in de uitdagingen die voor ons liggen.

• Nauwkeurig (aandacht voor detail), je hebt een hands-on mentaliteit en een analytische-, resultaat- en klantgerichte instelling.

• Uitstekende communicatieve vaardigheden hebben (mondeling en schriftelijk) zowel in het Nederlands als in het Engels.
 

Dit kun je bij ons verwachten

Als je bij ons komt werken, maak je deel uit van een fascinerende en ambitieuze internationale omgeving met hoog opgeleide en gemotiveerde collega’s. Een bedrijf dat producten ontwikkelt, produceert  en verkoopt die belangrijk zijn voor het dagelijkse leven. Waar medewerkers de lat hoog leggen, verantwoordelijkheid nemen en goed functioneren. Onze belangrijkste arbeidsvoorwaarden zijn als volgt:

• Een dienstverband voor onbepaalde tijd

• Een marktconform salaris

• 35 vrije dagen per jaar

• Een aantrekkelijke eindejaar bonus

• Een uitstekend pensioenplan

• De mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering

• Opleiding mogelijkheden.
 

Wil jij bij Nouryon aan de slag als Analist Microbiologie RD&I?

Als je vragen over het recruitment proces hebt, neem dan contact op met Paul Meester, Recruiter, tel. 06 83708141 of e-mail paul.meester@nouryon.com.

We verwelkomen je online sollicitatie via onze website. Gebruik hiervoor de ‘apply now’ link op deze pagina.

Een pre-employment screening kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.

Vacancy data
Closing date
13 Dec 2021
Vacancy number
N0004357
Organization
Continent
Europe
Country
Netherlands
Site
Deventer
Business
Integrated Supply Chain
Job characteristics
Job family
Research
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Research

See all

Open positions in Netherlands

See all

About Nouryon

To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.