Veiligheidskundige

Fulltime, Integrated Supply Chain

Delfzijl, Netherlands Apply Now Apply until: 1 Jun 2021

Als veiligheidskundige bij Nobian draag jij de zorg dat je collega’s en contractors bij onze productielocaties  op het chemiepark veilig kunnen werken en weet jij de mensen te overtuigen waarom veiligheid zo belangrijk is. Je bent aanwezig op de werkvloer, geeft trainingen om het bewustzijn en kennis te vergroten en streeft continue naar verbeteringen. Veilig werken staat bij ons op Nummer 1!


Veiligheidskundige
Fulltime, Delfzijl,  Cluster  Zout, Energie En MEB


 €3500- €5000 bruto per maand


Jouw uitdaging in de functie
Als Veiligheidskundige ben jij als adviseur de belangrijkste schakel om de veiligheid te waarborgen en het veiligheidsbewustzijn te vergroten op de productielocatie. Je begeleidt en adviseert jouw stakeholders in- en extern omtrent het beleid rondom veiligheid. Je draagt het beleid uit en werkt  continu aan de ontwikkeling voor verdere verbeteringen hiervan en hebt hierin een voorbeeldfunctie. Je moet een positie zien te verwerven waarbij jij de autoriteit bent op het gebied van veiligheid. Je hebt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je bent veel in contact met je collega’s binnen alle lagen,  zodat je weet wat er speelt en je hen kunt meenemen om het bewustzijn te vergroten en veiligheidsrisico’s te verkleinen.

 

Wat ga je doen:
Je geeft trainingen en toolboxen op het gebied van HSE in en faciliteert deze voor de in- en externe organisatie.
Je ondersteunt en controleert de organisatie bij het gebruik van onze Life Critical Procedures en HSE-werkprocessen. Daarnaast ondersteun je de organisatie in samenwerking met de HSE-specialisten, bij het implementeren van nieuwe procedures en richtlijnen. Als Veiligheidskundige zorg je dat de regels binnen de organisatie nageleefd worden, waarbij het KAM ( Kwaliteits-, Arbo- en Milieu-)beleid in acht wordt genomen.
•    Je bent onderdeel van een groot QHSE-team
•    Je bent veel aanwezig op de werkvloer en hebt daardoor een goed beeld van de veiligheid op de werkvloer en acteert pro-actief
•    Je maakt taak-risico-analyses voor klussen met een hoog risico en ondersteunt bij de RI&E
•    Je doen incidentonderzoek indien er een incident is voorgevallen of bijna is voorgevallen
•    Je bent verantwoordelijk voor veiligheidsinspectierondes
•    Je maakt jaarevaluaties en evaluaties van projecten 
•    Je vervult een sleutelrol bij onderhoudsstops en verzorgt zowel startwerkbijeenkomsten als rapportages
•    Je ondersteunt bij calamiteitenoefeningen en Arbeidshygienische projecten


Dit kun jij van ons verwachten
Je maakt deel uit van het AHV-team op het Chemiepark, in het kader van het bedrijfsnoodplan (consignatiediensten) en we bieden  je een mooi arbeidsvoorwaardelijk pakket.
•    Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met 2 maanden proeftijd.
•    Bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld op basis van je opgedane werkervaring en opleiding tussen 45.500 en 65.500 euro
•    35 Vakantie- en verlofdagen
•    Consignatie op den duur
•    Bonusregeling
•    Interessante pensioenregeling en korting op collectieve ziektekostenverzekeringen
•    De mogelijkheid om opleiding en trainingen te volgen en jezelf als expert te ontwikkelen


Heb jij de kwaliteiten in huis?
Voor deze functie zijn we op zoek naar een collega met een praktische instelling die meebouwt in de verdere ontwikkeling op het gebied van veiligheid en deze kennis enthousiast overbrengt aan zijn collega’s binnen de plant en aan externe partijen. Je brengt het volgende mee:
•    Een afgeronde  MVK-opleiding en ervaring in een functie binnen de procesindustrie; de werkervaring in deze functie kunnen we je leren!
•    Natuurlijk is het fijn als je al ervaring meebrengt en kennis hebt van HSE, ARBO en BRZO, maar dat is zeker geen must.
•    Je bent een pragmatische teamplayer en sparringspartner voor de interne en externe organisatie.
•    Je bent in staat projectmatig te werken, vindt het leuk om trainingen te geven en op te zetten en veiligheidscontroles uit te voeren.
•    Vakinhoudelijke kennis om je collega’s te adviseren en begeleiden op het gebied van veiligheid.
•    Zelfstandigheid een must in deze rol en je durft besluiten te nemen.
•    Je bent in staat om op een respectvolle manier met alle niveau’s te communiceren en om mensen aan te zetten tot het juiste gedrag

 

Nobian Delfzijl
Nobian staat met haar toonaangevende activiteiten aan de basis van de sterk geïntegreerde industriële keten op het ChemiePark Delfzijl. Op deze dynamische en duurzame locatie waar het product van het ene bedrijf direct de grondstof is voor de andere onderneming. Dankzij 250 professionals, produceert, verwerkt en distribueert Nobian in Delfzijl zout, energie, utilities en chloor. In de functie zal je rapporteren aan de Support  Manager, werk je nauw samen met je collega-veiligheidskundige en met de andere  collega’s van de HSE-afdeling en ben je met elkaar verantwoordelijk voor Zout, Energy, pekelwinning, utilities, het MEB en de site infrastructuur. 

 

Meer informatie en solliciteren!

Wil jij bij ons aan de slag en herken je jezelf in bovenstaande, dan zien we je sollicitatie ( cv en motivatie) graag tegemoet!
Als je vragen over het recruitmentproces hebt, neem dan contact op met Anne Marte van der Vossen, Talent Resourcing Partner, 06 31978686, annemarte.vandervossen@nouryon.com

We verwelkomen je online sollicitatie met motivatie via onze website. Gebruik hiervoor de ‘apply now’ link op deze pagina.

 

Een pre-employment screening kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.
We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.


 

Vacancy data
Closing date
1 Jun 2021
Vacancy number
N0002690
Organization
Continent
Europe
Country
Netherlands
Site
Delfzijl
Business
Integrated Supply Chain
Job characteristics
Job family
Other
Hierarchy level
Professional/Experienced/Specialist
Full time/part time
Fulltime
Contract type
Permanent

Open positions in Other

See all

Open positions in Netherlands

See all

About Nouryon

To see the video, please accept the media and social cookie. Cookie settings

Apply for this job by clicking the button. You will be asked to create a profile first.